Il Picollo Airone

Berichten uit ‘Tour de France’

Tour de France 2011

In Tour de France, Wielrennen op 16 juli 2011 om 23:21

Dit jaar een kort bezoek aan de tour de France kunnen brengen en wel aan etappe 11, van Blaye-les-Mines naar Lavaur. Een etappe met veel regen, zowel voor, tijdens als na. Dankzij Skoda een van de meest bijzondere dingen mee gemaakt die dat. Als VIP in staat geweest om dichterbij te komen als anders. De zeldzame kans om, als gast van de ASO, langs de koers te kunnen rijden (uiteraard door een ervaren chauffeur). Maar ook een korte helikoptervlucht over de kopgroep en het peloton was een onderdeel van de dag.

Foto’s van de dag vind je op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

2010 – Het jaar door IPAFoto (deel 2)

In Demonstratie, Nieuws, Rotterdam, Tour de France, Wielrennen op 16 december 2010 om 21:10

Juni – een maantje niets??

Vlieg

Juli – Tour de France…

De start van de Tour was in het mooie (maar zeer natte) Rotterdam. 4 dagen wielrennen in de stad. Wat kan een wielerfan nog meer wensen…(de Giro d’Italia!). Maar ook was er het zomer carnaval. Een heerlijk feest in Rotterdam!

BMC Racing

Thor Hushovd

Zomercarnaval 2010

Augustus – Cultuur

In Rotterdam is een hoop te zien. Zo was er deze maand onder andere klassiek aan de plas. Het was aan de Kralingse plas, en mix van jong talent, amateurs uit Rotterdamse wijken, mensen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en scholieren van verschillende scholen.

Klassiek aan de Plas 2010

September

In September met het FNV mee gegaan naar Brussel. Daar waren mee dan 100.000 vakbond mensen in verband met de bezuinigingen die heel Europa op dit moment treffen!

Wereld van de Witte de With

No to Austerity!

Oktober – Bikemotion Utrecht

Wilier

de Wilier van Damiano Cunego.

November – Nederland Schreeuwt om Cultuur.

In meer dan 20 steden in Nederland waren acties tegen de plannen van het kabinet Rutte. Dit was vooral tegen de voorgenomen bezuinigingen in de cultuur sector.

Nederland Schteeuwt om Cultuur

December – Dat volgt in Januari 2011…

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

2010 – Het jaar door IPAFoto (deel 1)

In 6Daagse, Arno Wallaard Memorial, Foto's, Foto’s, Giro d’Italia, Grote Prijs Richard Groenendaal, Nieuws, ronde van het Groene Hart, Rotterdam, Tour de France, Wielrennen op 16 december 2010 om 21:00

2010 was het eerste jaar van IPAFoto. Veel foto’s zijn gemaakt, op veel momenten en op veel plaatsen.

Januari – 6daagse Rotterdam…

In januari o.a. foto’s gemaakt van de Rotterdamse 6daagse en van het veldrijden in Sint-Michielsgestel. Bij de veldrit in Sint-Michielsgestel was ik te gast bij het ZZPr.nl team, de V.I.P. kaartjes heb ik destijds gekocht via 3fm serious request. Bij de 6daagse twee dagen wezen kijken… o.a. naar de laatste keer Bruno Risi in Rotterdam en de Winst van Iljo Keisse.

Marianne Vos

Iljo Keisse

Februari – Comité SOS Rotterdam.

In Rotterdam en in vele andere steden bezetten studenten delen van universiteiten bezet. In Rotterdam duurt het een week. Uit solidariteit met de studenten verschillende bezoeken gebracht aan de bezetters in Rotterdam.

 

Comité SOS Rotterdam

Maart – Ronde van het Groene hart…

In Italie begint het wielrennen met Milaan-San Remo, ook wel bekend als ‘la Primavere’. De zaterdag het dicht bij Sint Jozef word deze klassieker verreden. In Nederland is de dag daarna ‘de ronde van het Groene Hart’.

Niki Terpstra

April – Arno Wallaard Memorial…

Met een pers accreditatie bij de Arno Wallaard Memorial.

Arno Wallaard Memorial 2010

Mei – Giro d’Italia…

De mooiste ronde kwam voor de tweede keer naar Nederland. Het centrum van alles was in Amsterdam, daar was de proloog en de start van de eerste en tweede etappe. Maar ook ben ik naar de etappe 16 (San Vigilio di Marebbe – Kronplatz), etappe 18 (Levico Terme –  Brescia) en de slot tijdrit in Verona geweest.

Cadel Evens

Damiano Cunego

Bauke Mollema

Matthew Lloyd

Meer in deel 2

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Tour de France 2010 – de Ploegpresentatie

In Foto's, Rotterdam, Tour de France, Wielrennen op 2 juli 2010 om 10:12

Gisteren begon het dan eindelijk in Rotterdam. Een van de mooiste rondes van de wereld (na o.a. de Giro d’Italia, Giro di Lombardia en de Settimana Ciclistica Lombarda) start zaterdag. Donderdag begon was het tijd voor de ploegen presentatie aan de voet van de Erasmusbrug. Een voor een trokken de ploegen aan de vele mensen.

Vrijdag is de Rotterdamdag in de tour. De hele zijn er veel verschillende races op het proloog parcours. Zo is er het Open NK Journalisten, het Sprintkampioenschappen Fietskoeriers, de Finale dikke banden races en de Tijdrit Leontien.nl.

Ook komen de tour renners zelf nog even kijken op het parcours. Zaterdag moeten zijn namelijk voluit gaan over het parcours. Zondag zal de eerste rit (Rotterdam-Brussel) ook nog in Rotterdam starten. Dit begint met een rit door het centrum van de stad…

Foto’s van de ploegen presentatie zijn te zien op Flickr
Ook nog beelden van de NOS en RTV Rijnmond

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

La Primavera

In Foto's, Rotterdam, Tour de France, Wielrennen op 20 maart 2010 om 17:45

Vandaag was het eerste tour gevoel in Rotterdam in 2010. Vanuit den Bosch in de Tourvlag naar Rotterdam gereden. Ongeveer 200 tourrijders reden de vlag in slecht weer naar Rotterdam.
Hieronder een paar foto’s, meer foto’s op Flickr en Picasaweb

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn