Il Picollo Airone

Berichten uit ‘’

2010 – Het jaar door IPAFoto (deel 1)

In 6Daagse, Arno Wallaard Memorial, Foto's, Foto’s, Giro d’Italia, Grote Prijs Richard Groenendaal, Nieuws, ronde van het Groene Hart, Rotterdam, Tour de France, Wielrennen op 16 december 2010 om 21:00

2010 was het eerste jaar van IPAFoto. Veel foto’s zijn gemaakt, op veel momenten en op veel plaatsen.

Januari – 6daagse Rotterdam…

In januari o.a. foto’s gemaakt van de Rotterdamse 6daagse en van het veldrijden in Sint-Michielsgestel. Bij de veldrit in Sint-Michielsgestel was ik te gast bij het ZZPr.nl team, de V.I.P. kaartjes heb ik destijds gekocht via 3fm serious request. Bij de 6daagse twee dagen wezen kijken… o.a. naar de laatste keer Bruno Risi in Rotterdam en de Winst van Iljo Keisse.

Marianne Vos

Iljo Keisse

Februari – Comité SOS Rotterdam.

In Rotterdam en in vele andere steden bezetten studenten delen van universiteiten bezet. In Rotterdam duurt het een week. Uit solidariteit met de studenten verschillende bezoeken gebracht aan de bezetters in Rotterdam.

 

Comité SOS Rotterdam

Maart – Ronde van het Groene hart…

In Italie begint het wielrennen met Milaan-San Remo, ook wel bekend als ‘la Primavere’. De zaterdag het dicht bij Sint Jozef word deze klassieker verreden. In Nederland is de dag daarna ‘de ronde van het Groene Hart’.

Niki Terpstra

April – Arno Wallaard Memorial…

Met een pers accreditatie bij de Arno Wallaard Memorial.

Arno Wallaard Memorial 2010

Mei – Giro d’Italia…

De mooiste ronde kwam voor de tweede keer naar Nederland. Het centrum van alles was in Amsterdam, daar was de proloog en de start van de eerste en tweede etappe. Maar ook ben ik naar de etappe 16 (San Vigilio di Marebbe – Kronplatz), etappe 18 (Levico Terme –  Brescia) en de slot tijdrit in Verona geweest.

Cadel Evens

Damiano Cunego

Bauke Mollema

Matthew Lloyd

Meer in deel 2

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Nieuwe foto’s

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 5 juni 2010 om 11:09

Er zijn nieuwe foto’s van de Giro d’Italia. Foto’s van de tijdrit naar de Kronplatz, de start in Levico Terme en de afsluitende tijdrit in Verona.

Kronplatz foto’s op Flickr.
Levico Terme foto’s op Flickr.
Verona foto’s op Flickr.

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Wat zegt Gazzetta…(7)

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 19 mei 2010 om 11:00

De laatste dagen is het zwaar in Italie, regen, mist en lange ritten. Na de rit zondag hadden we maandag de rit van Frosinone naar Cava de’Tirreni over 188km. Weer konden we ons verblijden met een Nederlander in de aanval, deze keer Tom Stamsnijder van de Rabobank ploeg. Het was een dag met veel regen, heel veel regen en soms nog meer. Met niet alleen plassen langs en op de weg, maar zelfs met hele straten die blank stonden. Tom Stamsnijder en zijn twee mede vluchters was hij bijna kansloos tegen het peloton, de drie kregen nooit meer dan vier minuten van de sprinters. Met als gevolg dat ze richting het einde van de rit weer werden teruggehaald en draaide het uit op een sprint.
De sprint werd gewonnen door Goss van team High Road. de meeste toppers wisten gewoon voorin te finishen, maar ook maandag verloor Carlos Sastre veel tijd. Het verlies bedroeg bijna twee minuten. Hij zat in een groep met Pieter Weening. Weer wist Bauke Mollema zich voorin te handhaven, hij wist te stijgen naar de vijftiende plaats in het klassement.

De uitslag en de stand

Dinsdag was het een rit over 230km van Avellino naar Bitonto, alleen deze keer met beter weer. De drie vluchters van de dag hadden over de 230km geen schijn van kans, de sprinters hadden het jachtseizoen geopend. Door een goed aangetrokken sprint van Julian Dean in de straten van Bitonto wist Tyler Farrar de sprint te winnen, Dean zelf werd nog derde. De grote mannen verloren deze keer geen van alle tijd.

De uitslag en de stand

Rit 11, Lucera – L’Aquila, 262km.

Vandaag mogen de renners een monster rit ondergaan, met 262km is rit 11 de langste van deze Giro d’Italia. Niet alleen de lengte is zwaar, maar dan mogen de krijgen de renners ook nog eens bijna 4000 hoogte meters voor de kiezen. De meeste zullen na vandaag wel uitkijken naar de rustdag, maar die is pas maandag. De elende begint naar 126km, dan krijgen de renners in het totaal drie cols voor de wielen. Ook de finish in L’Aquila is omhoog, met een klim van 11%. Benieuwd hoe de renners het vandaag aan pakken…

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Wat zegt Gazzetta….(6)

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 16 mei 2010 om 21:02

Vandaag was er dan de eerste berg, de Monte Terminillo. Vanuit Chianciano Terme trokken de renners 189km naar het zuiden. Ze zeggen wel eens dat er daar mooi weer zou moeten zijn, maar dat hebben we vandaag nooit gezien. Eigenlijk hebben we boven op de berg helemaal niets gezien. Met nog 110km te gaan vertrok er een grote groep, met daarin o.a. Nederlanders Addy Engels (Quick Step) en Steven Kruijswijk (Rabobank). Zij reden tot op de flanken Monte Terminillo vooruit, daar spatte de groep uiteen. Steven Kruijswijk van de Rabobank koos verschillende keren in de aanval, echter in de beslissende aanval kon hij net niet aanpikken. Chris Anker Sørensen bleek de beste van de kopgroep te zijn. Achter winnaar Sørensen hadden de beste renners elkaar bij de keel.
In de groep van favorieten zaten o.a. Cunego, Garzelli, Vinokourov, Evans, Basso, Nibali maar ook Bauke Mollema kon aan het einden aanpikken. Door het aanpikken van Mollema wist hij dichter bij de witte trui te komen, hij wist op Porte van team Saxo Bank bijna een halve minuut te naderen. Bauke Mollema klom naar de dertiende plaats in het algemeen klassement.

De uitslag en de stand.

Wat brengt morgen?

Morgen gaan we nog verder naar het zuiden, we gaan Napels voorbij. Rit 9 brengt ons van Frosinone naar Cava de’ Tirreni, een rit over 188km. Ze zeggen wel eens, eerst Napels zien, dan sterven. Maar voor sterven hebben de renners nog geen tijd, tot en volgende week maandag moeten ze nog verder. Morgen is wel een redelijk vlakke weg, een kans voor aanvallers. We doen nu nog een rondje door zuid Italië voor we richting het noorden gaan…

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Wat zegt Gazzetta…(5)

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 15 mei 2010 om 20:11

Rit 6 vandaag was het rit 215km van Carrara naar Montalcino. Het is al een week wachten op mooi weer en vandaag was het niet veel beter, de regen kwam met bakken uit de hemel. Vandaag kregen de renners een stuk van de Strade Bianche voor de kiezen. Door de overvloedige regen was het laatste gedeelte van de rit veranderd in een grote modderpoel. De race werd getekend door een valpartij van de renners van Liquigas met daar bij nummer twee van het klassement Ivan Basso en nummer een Vincenzo Nibali. Zeker de nummer vier van het klassement zag zijn kans schoon om in de aanval te gaan. Vooral Cadel Evens en Alexandre Vinokourov waaren voorin erg actief, later vergezeld werden zij vergezeld door o.a. Cunego, Pinotti en Arroyo. Ver daar achter vochten Ivan Basso en Vincenzo Nibali om hun klassement, vooralsnog te vergeefs. Cadel Evens wist te winnen voor de kleine prins, Damiano Cunego, en Alexandre Vinokourov, de Liquigas renners verloren 2 minuten. De Nederlanders van de Rabo ploeg deden het goed, Weening en Mollema verloren slechts drie minuten. Zeker van Bauke Mollema weten we dat zijn momenten nog moeten komen.

Hier de uitslag & stand van vandaag.

Vandaag helaas geen punten in de Gazzetta…grrr

Morgen?

Morgen gaan we over 189km van Chianciano Terme naar Monte Terminillo. We rijden door het midden van Italië in de richting van L’Aquila (aankomst van rit 11). In rit 16 finishen we bovenop de Monte Terminillo. Op 1668 meter licht de streep, dan kunne de klimmers zich eindelijk laten zin deze Giro. De vraag zal zijn, hoe herpakken de Liquigas renners zich, maar ook kunnen Mollema en Weening mee tijdens de klim?

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Wat zegt Gazzetta…(4)

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 14 mei 2010 om 21:55

Vandaag was het einde van de eerste week. Het was rit zes van de honderd en een jaar oude ronde, van Fidenza naar Marini di Carrara. Het was een rit naar zo zee en marmer. De rit vas het toneel van een vlucht van van twee renners, Matthew Lloyd van Omega Pharma-Lotto en Diquigiovanni-Androni Giocattoli van Rubens Bertogliati. De twee renners gingen met lange tijd met z’n tweeën op pad. Echter in de laatst klim besloot Matthew Lloyd allen verder te gaan. De laatste 12 kilometer reed hij alleen met een naderend peloton achter zich aan. In het grote peloton zat de roze trui die nooit in gevaar is geweest. Om het rood werd ver achter deze twee gevochten door o.a. Farrar en Brown. Het groen ging naar rit winnaar Lloyd.

De strijd om het rood was een echte opsteker,Greame Brown vocht voor de punten. Daarna toonde Rabobank dat ze voor meer gekomen als me rijden. Van de Rabo renners wisten Pieter Weening, Steven Kruiswijk, Mauricio Ardila en Bauke Mollema keurig in de eerste grote groep binnen te komen. Dmitriy Kozontchuk kwam op 6:07 binnen, Greame Brown, Jos van Emden, Tom Stamsnijder en Rick Flens kwamen op 11:30 binnen. In deze groep kwam een Michiel Elijzen binnen, net als Addy Engels. Er kan een kruis door de naam Bruseghin (Caisse d’Epargne), vandaag verloor de Italiaan meer dan een kwartier. Maandag is hij in de rit Amsterdam-Middelburg hard onderuit gegaan, daar heeft de kopman nog steeds last van.
Vandaag helaas geen cijfers in Gazzetta dello Sport…

Hier de uitslag en de stand van vandaag.

Wat brengt morgen?
Morgen gaan we verder de heuvels van Toscane in. We gaan van Toscane Carrara naar Montalcino over 215km, met 2090 hoogte meters. We zakken dieper naar het zuiden, in de richting van Napels. Tijdens de rit van morgen komen we stukken van de Strade Bianche tegen. Wie Strade Bianche niet kent, dat is de het van het noorden, maar dan in Italië. Alleen hebben ze de kasseien die in Frankrijk liggen weg gehaald (punt).Wel is het opletten, in de 20lk zit nog een klim van 12,6km met een stijging tot 16%!

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Wat zegt Gazzetta…(3)

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 13 mei 2010 om 20:56

Vandaag stond de rit 5 op het programma, van Novara naar Novi Ligure over 162 km. De rit van vandaag was een in het teken van Fausto Coppi. De Giro ging door zijn geboorteplaats Castellania en eindigde in Novi Ligure. Novi Ligure is de plaats waar Coppi als slagers jongen werkte voor hij in 1938/39 wielrenner werd. De rit van vandaag begon met de Italiaanse Liquigas renner Vincenzo Nibali in het roze. Dit roze wist hij gisteren binnen te halen tijdens de ploegentijdrit. Met drie renners in de tot drie had Liquigas vandaag iets te verdedigen.
De winnaar van de rit was de kleine Fransoos Jerome Pineau van de Belgische Quick Step formatie, daarmee wisten zijn hun tweede dag succes te behalen deze giro. Pineau wist zijn twee mede vluchters (dat waren er eerder drie) in de sprint verslaan. Niet alleen de twee mede vluchters waren kansloos, ook de sprinters in het peloton waren te laat. De renners van o.a. HTC-Colombia, Lampre en team Sky waren te laat.
Het rood ging van Brown naar Pineau, het groen bleef nog een dagje bij de Duitser Paul Voss.

De uitslag van vandaag & en de stand.

Wat brengt morgen…

Morgen is de rit 172km van Fidenza naar Marini di Carrara. De rit krijgt van de Gazzetta twee sterren mee. Voor het eerst zullen de renners deze giro bergen zien. In het totaal zijn er iets meer dan 2400 hoogte meters deze dag, twee bergen van de tweede categorie. Na de to van de laatste kim is het nog dertig kilometer naar Marini di Carrara. De finish is niet ver van Lucca, misschien kunnen de renners nog eventjes zwaaien richting TD?

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Wat zegt Gazzetta (2)…

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 12 mei 2010 om 18:29

Wat zegt Gazzetta…(2)

Savigliano – Cuneo 32.5km
Etappe 4 van de Giro d’Italia was een ploegentijdrit. In het noorden van Italië was het echte begin van deze Giro, thuis.
De etappe was een prooi voor de mannen van Liquigas. Door deze overwinning wist Vincenzo Nibali het roze over te nemen van Vinokourov, zijn Astana ploeg verloor 38 seconde. Vooral de ploegen van Sky en Garmin vielen erg tegen. Van deze ploegen werd op voorhand veel verwacht, maar zij verloren 13 & 39 seconde op Liquigas. Rabobank verloor 1,04 minuten.

Vrijdag kunnen we weer zien wat de Gazzetta zegt over vandaag, wie krijgt welke cijfers? Waarom? Mijn boek winkel is morgen dicht, zoals het hoort. Dan komen ook de cijfers van donderdag.

Voor nu nog de uitslag van rit 4 & stand om het roze

Wat staat er morgen op het programma, rit 5 van Novara naar Novi Ligure, 168km. Novara ligt ongeveer ter hoogte van Milaan, van daar zakken we af richting Genua. De rit is behoorlijk vlak, in het totaal zijn er 850 hoogte meters. In eerste instantie niets bijzonders morgen, redelijk vlak, kan een prooi voor de sprinters worden. Maar wie de geschiedenis kent weet dat Novi Ligure meer dan de gewone finish plaats is. Novi Ligure is de plaats waar Fausto Coppi zijn eerste baan had. Maar vijftig jaar na zijn dood wil de Angelo Zomegnan de vijfvoudig winnaar van de Giro en eerste winnaar van de dubbel (Giro & Tour) eren.
De rit krijg van Gazzetta slecht 1 ster mee…

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Wat zegt Gazzetta…

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 12 mei 2010 om 03:06

Dat de Giro d’Italia De ronde van de Gazzetta dello sport is weet bijna iedereen. Voor zover je het niet weet kan je het ook zien aan de kleur van de krant en de kleur van de leiderstrui, die zijn beide roze. De Gazzetta Geeft een keurig overzicht van alle ritten. De ritten krijgen allemaal sterren (van 1/5 sterren). De proloog en de twee ritten in Nederland kregen allemaal 3 sterren.

Ook geeft de Gazzetta cijfers aan enkele rijders van de dag daarvoor. Wat waren de cijfers voor de proloog van zaterdag in Amsterdam 8,4km

uitslag rit 1stand om het roze

De Gazzetta cijfers:
Bradley WigginsTeam Sky:
Cadel EvansBMC racing: 8,5
Alexandre VinokourovAstana: 8
Vincenzo NibaliLiquigas-Doimo: 7,5
Ivan BassoLiquigas-Doimo: 7
Alessandro PetacchiLampre-Farnese: 4

Rit 2, Amsterdam-Utrecht 210km

De etappe van Amsterdam naar Utrecht was de eerst echte etappe. Tijdens de etappe kregen kijkers in 160 landen Nederland te zien. Met vele duizenden toeschouwers langs de kant van de weg was het goede reclame. Alleen waren er in de laatste 50 kilometer ongeveer 10 valpartijen. Veel renners wilde voorin zitten. Het gevolg was dat, zeker aan het eind van de etappe, het peloton helemaal uit elkaar gevallen was. Bij de spring in Utrecht waren er nog wel genoeg sprinters in de voorste groep. Tyler Farrar van Garmin wist de sprint te winnen. Wereldkampioen Cadel Evens wist la maglia rosa te pakken.

uitslag rit 2stand om het roze

De Gazzetta cijfers:
Tyler FarrarGarmin: 9
Cadel EvansBMC racing: 8
Ivan BassoLiquigas-Doimo: 6
Bradley WigginsTeam Sky: 6
Carlos SastreCervelo TestTeam: 5
Alessandro PetacchiLampre-Farnese Vini: 5

Rit 3, Amsterdam-Middelburg 224km

De laatste etappe van Amsterdam naar Middelburg was iets waar veel renner tegen op keken. Het motto was om voorin te rijden, vele waren beducht voor de wind. En ondanks dat het in het eerste gedeelte mee viel was het vanaf Voorne-Putten kreeg de wind grip op de rijders. Al snel was duidelijk dat Lampre zijn ambities voor het la maglia rosa in Nederland achter kon laten. Zowel Damiano Cunega als Gilberto Simoni reden overal behalve voorin. Valpartijen van o.a. Marzio Bruseghin, Christian Vande Velde en Bradley Wiggins kreeg de wedstrijd een ander gezicht. De gevolgen zijn dat Vande Velde naar huis is met een sleutelbeen breuk. Wiggins verloor bijna vier en een halve minuut, Bruseghin bijna acht minuten.
Cadel Evens vast te zitten achter de valpartij van Wiggins en bijna zijn hele Team sky. Hierdoor verloor Evens zijn roze trui, die in nu bij giro debutant Alexandre Vinokourov.

uitslag rit 3stand om het roze

De Gazzetta cijfers:
Alexandre VinokourovAstana: 8
Richie Porteteam Saxo Bank: 7,5
Ivan BassoLiquigas-Doimo: 7
Michele ScarponiAcqua & Sapone: 6,5
Cadel EvansBMC racing: 6
Bradley WigginsTeam Sky: 5,5
Carlos SastreCervelo TestTeam: 4,5
Damiano CunegoLampre-Farnese Vini: 4

Wat brengt morgen? Morgen zijn we weer thuis, thuis is Italië, want daar is de Giro thuis. Dan is er de ploegentijdrit, die is over afstand van 32,5 kilometer met start in Savigliano en finish in Cuneo. De vraag is hoe gaan de verschillende ploegen het doen. Kan het Astana van Alexandre Vinokourov zijn roze trui verdedigen? Kan het BMC van Cadel Evens zich herpakken na de flater van gisteren. Hoe staan team Sky er voor. Dan is er ook nog Rabobank, kunnen zij voorin mee blijven doen? Kan Bauke Mollema zicht houden op een hoge klassering?

Het kaartje van rit 4.
Van de Gazzetta dello sport krijgt ook de ploegentijdrit van dinsdag vier sterren mee.

(Update)
Startlijst voor de ploegentijdrit:
14:50 Cofidis
14:55 Colnago-CSF Inox (Pozzovivo)
15:00 Footon-Servetto-Fuji
15:05 BMC Racing Team (Evans)
15:10 Quick Step
15:15 Caisse d’Epargne (Bruseghin, Arroyo)
15:20 Acqua e Sapone (Garzelli)
15:25 Bouygues Telecom
15:30 AG2R La Mondiale
15:35 Androni Giocattoli (Scarponi)
15:40 Lampre-Farnese Vini (Cunego)
15:45 Team Katusha (Karpets)
15:50 Team Sky (Wiggins)
15:55 Omega Pharma-Lotto
16:00 Cervélo Test Team (Sastre)
16:05 Garmin-Transitions (Millar)
16:10 Rabobank (Mollema)
16:15 Team Milram (Gerdemann)
16:20 Liquigas (Basso, Nibali)
16:25 Team HTC-Columbia
16:30 Team Saxo Bank (Porte)
16:35 Astana (Vinokourov)

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Starten maar!

In Giro d’Italia, Wielrennen op 8 mei 2010 om 08:46

Ik heb de Gazzetta van zaterdag nog niet binnen, maar toch, Vandaag de start van de Giro d’Italia. Van wie kunnen we iets verwachten. Helaas is deze Giro niet van het niveau wat we graag zien. De grootste ronde renners blijven helaas thuis. Toch blijven er nog mensen over die het waard zijn om te kijken.

Mijn tot vijf:
1 – Damiano Cunego, won in 2004 al eens de Giro. Van de toppers is de kleine prins de jongste van allemaal. De ploeg kan in drie weken groeien, dat is zeker. Met renners als tweevoudig Giro winnaar Gilberto Simoni en Alessandro Petacchi aan zijn zijde kan de sfeer en het vertrouwen in de ploeg groeien.
2 – Cadel Evans, wint nooit…tot, Tot Cadel in 2009 een wedstrijd in Mendrisio won, sinds dien leeft hij. We hebben hem nog nooit zo zien rijden. Volgens Simoni is Evens de te kloppen man. Een probleem, het aantal kilometers in de tijdrit.
3 – Stefano Garzelli. Stefano is bezig aan een sterk seizoen. De winnaar van 2000 won vorig jaar nog de winnaar van de groene bergtrui en won eerder dit jaar de Tirreno-Adriatico in eigen land. Probleem is wel dat hij erg oud aan het worden is. Garzelli was voor het eerst in 1998 bij het geweld om het roze trui.
4 – Carlos Satre. De Spanjaard richt zich dit jaar op de Giro. Donderdag op persconferentie zag hij er ontspannen uit. Van alle ploegen heeft hij de sterkste mee. Maar toch is er een probleem, Carlos heeft er nog maar 8 wedstrijd dagen op zitten dit jaar en zondag over een week staat de eerste zware bergetappe al op het schema.
5 – Ivan Basso. Ooit een groot ronde renner, maar dan vooral in Frankrijk. In 2006 wist hij de Giro te winnen, maar nog geen maand later was hij er bij. Van het gewone peloton verhuisde Basso naar het doping peloton. Daarna heeft hij moeite om echt terug te komen.

Verder worden mensen als Aleksandr Vinokoerov en Gilberto Simoni als kanshebbers genoemd. Altijd gevaarlijk zijn de renners uit Italie zelf, dus pas op voor de renners van Colnago en Diquigiovanni-Androni Giocattoli. Over de Nederlanders, kunnen we kort zijn vrees ik. Bauke Mollema begint vandaag aan zijn eerste grote ronde. Ik hoop dat hij het gaat redden in het klassement, maar dat zal zwaar worden. Maar ook een dag sucses of de Cima Coppi zou super zijn. Mensen mogen deze Giro d’Italia niet vergelijken met b.v. de Vuelta España van 2008 waar Gesink zevende werd.

Maar een ding is zeker, we kunnen drie weken genieten van mooi wielrennen (bij Sporza).

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Pagina 1 of 212