Il Picollo Airone

Berichten uit ‘Foto’s’

#Occupy Rotterdam – dag 8

In Demonstratie, Foto's, Nieuws, Rotterdam op 22 oktober 2011 om 17:03

Op de  achtste dag van #Occupy Rotterdam werd er een demonstratie georganiseerd door het centrum van de stad. De oproep voor deze demonstratie werd pas op zaterdag bekend, het zal dan ook niemand verbazen dat de opkomst niet super groot was. Zeker niet in combinatie met de aandacht het Occupy kamp in Amsterdam trekt. Ondanks alles waren er zeker 150 mensen die op een mooie zonnige dag dwars door het centrum van Rotterdam mochten.

Demonstratie #Occupy Rotterdam

Picture 1 of 3

Meer foto’s van Occupy Rotterdam op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Ronde van Katendrecht 2011

In Foto's, Wielrennen op 12 juni 2011 om 22:04

Vandaag was de ronde van Katendrecht in Rotterdam. De oude volks- en uitgaansbuurt van Rotterdam is bezig met een opleving. Het voormalig vlaggenschip van de Holland- Amerika Lijn ligt aan het einde van het schiereiland. Maar ook komen er weer een hoop uitgaansgelegenheden naar dat gedeelte van de stad. Ook terug van weggeweest is de Ronde van Katendrecht, dit jaar met o.a. een dikke banden race en een race met prominente uit wielren verleden.

Aan de start van de prominente race kwamen onder ander Michael Boogerd, Joop Zoetemelk, Jo de Roo, Peter Winnen, Johan van der Velde en Henk Lubberding.

Alle foto’s van die dag vind je hier

En wil je de foto’s ook hebben, kijk dan hier

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Tour de Rijke 1.1

In Foto's, Wielrennen op 5 juni 2011 om 20:56

Vandaag was het weer tijd een van de leuke wielerwedstrijden in Nederland, de tour de Rijke. Het transportbedrijf uit Spijkenisse is een vaste waarde in wielerpeloton, al jaren sponsoren zij wielerploegen met transportmiddelen. Maar dit jaar is het bedrijf ook sponsor van een eigen wielerploeg in het Continentale circuit Cyclingteam De Rijke. De wedstrijd had een mooie lijst aan deelnemers. Namens Skil-Shimano was er onder andere de winnaar van 2009 Kenny van Hummel. De Rabobank ploeg kwam met sterke sprintploeg, daarin zaten Theo Bos, Graeme Brown en Michael Matthews (Wereldkampioen op de weg voor beloften) . De Quick Step kwam met de Italiaanse sprinter Francesco Chicchi naar Spijkenisse. De Nederlandse Vacansoleil-DCM ploeg kwam met Wouter Mol en Gorik Gardeyn aan de start. Verder waren er ook nog renners als Stefan van Dijk (Team Willems Accent), Huub Duyn (Donckers Koffie – Jelly Belly Cycling Team), Matthé Pronk  (Marco Polo Cycling Team). Verder was er de rentree van regio renner Martijn Maaskant, de renner van Garmin-Cervélo reed zijn eerste wedstrijd sinds zijn van in Parijs-Nice.

Foto’s vind je op mijn

Ook vind je foto’s op

De wedstrijd werd aan het einde gewonnen door Theo Bos van de Rabobank ploeg. Het was een wedstrijd met vier renners lange tijd vooruit, maar vlak voor de tweede doorkomst in Spijkenisse was het gedaan met de vier. In een laatste lus van 25 kilometer hebben drie renners het nog geprobeerd. Maar hun vlucht hield geen stand. In de sprint, voor het kantoor van de Rijke wist Bos van Hummel op de meet te kloppen….

Uitslag:

1. Theo Bos (Nederland/Rabobank) 04u39m57s
2. Kenny van Hummel (Nederland/Skil-Shimano) z.t.
3. Daniel Schorn (Oostenrijk/Team NetAPP)
4. Gorik Gardeyn (België/Vacansoleil-DCM)
5. Stefan van Dijk (Nederland/Verandas Willems-Accent)
6. Kurt Hovelynck (België/Donckers Koffie-Jelly Belly)
7. Eric Baumann (Duitsland/Team NetAPP)
8. Tom Meeusen (België/Telenet-Fidea)
9. Francesco Chicchi (Italië/Quick Step)
10. Remco te Brake (Nederland/Cycling Team De Rijke)

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Ride for Hope – Finish

In Foto's, Ride for Hope, toertocht, Wielrennen op 4 juni 2011 om 23:23

Vandaag was op de Cauberg de finish van de Ride for Hope. In drie dagen hebben de wielrenners alle Nederlandse provincies gezien, een tocht van in totaal 750 kilometer. Na de gezamenlijke start op Neeltje Jans reed ieder voor zich, sommige reden in (estafette)teams. Maar er waren er ook die de rit helemaal alleen deden. Zes etappes waren het in drie dagen. De ritten waren lang en en soms eenzaam. Maar aan aan het einde waren ook de laatste 5 kilometer weer gezamenlijk. De deelnemers gingen gezamenlijk de Limburgse Cauberg op, gezamenlijk naar de Finish waar eerder dit jaar Philippe Gilbert de Amstel Gold Race wist te winnen

Dat de deelnemers het allemaal niet voor niets hebben gedaan. Met de lange rit hebben de 41 deelnemers €65.000,- opgehaald. Een bedrag waar de deelnemers volgens mij trots op kunnen zijn! Voor veel deelnemers was het emotioneel bijzondere tocht. Veel deelnemers hebben in hun directe omgeving te maken gehad met kanker en de gevolgen van de ziekte. Het is juist dat gevoel dat dit soort initiatieven bijzonder maakt.

Morgen gaan we verder, morgen is in Spijkenisse en omgeving de tour de Rijke. Word volgens mijn een mooie wedstrijd, morgen daar de foto’s van..

 

Meer foto’s van de rustplaats in Uden vind je hier op

En hier de foto’s van de Finish op de Cauberg

en ook hier vind je foto’s

 

[Up-date voor deelnemers: Alle deelnemers kunnen contact met mij opnemen voor foto’s van de Ride for Hope. Dit zal nooit voor meer als de verzendkosten zijn.]

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Ride fore Hope – Start

In Foto's, Ride for Hope, toertocht, Wielrennen op 2 juni 2011 om 11:30

Vanmorgen in alle vroegte in de eerste Ride for Hope van start gegaan. De 41 deelnemers van de tocht gingen op pad na het startschot dat gelost werd door Teun van Vliet. IPAfoto in door de organisatie gevraagd om bij van dit evenement foto’s te maken. Dus vandaag heeft IPAFoto foto’s gemaakt van de start, zaterdag zal IPAFoto ook de fotografie verzorgen bij de finish op de Limburgse Cauberg.

De grote vraag is natuurlijk, hoe gaat het weer zijn de komende dagen. Als het maar weer is waarbij het fietsen niet al te zwaar word. Dus niet al teveel wind en niet heel erg warm. Behalve het weer heeft de organisatie alles goed verzorgd, zo is er een kok bereid gevonden om voor de deelnemers te koken de komende dagen.

Kijk even naar meer foto’s, je kan ze vinden op

Nog meer foto’s via 

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

BMC Racing team voor 2011

In Foto's, Wielrennen op 30 januari 2011 om 19:00

Dat het BMC team er klaar voor is mag duidelijk zijn. De ploeg was vorig jaar al erg veel versterkt met renners als Cadel Evens, Alessandro Ballan en Karsten Kroon. Voor 2011 word er nog een schepje boven op gedaan. Nieuwe renners bij de ploeg zijn onder andere Taylor Phinney, Greg Van Avermaet en Manuel Quinziato.

Taylor Phinney

Waar in 2010 de ploeg wel sterk was voor de grote rondes, bleek het niet breed genoeg te zijn. Nu zijn er voor de voorjaarsklassiekers sterke namen bij gekomen. Daarmee kan doe ploeg lang mee spelen voor de prijzen. Maar ook zijn er mannen mij die we al vaker in grote rondes gezien hebben. Die zullen zeker in de Tour de France van 2011 Cadel Evens bij moeten staan.

Ook een grote verandering zit in het materiaal van de de ploeg. De ploeg zal op twee verschillende fietsen rijden, de SLR01 moeten gebeuren tijdens het voorjaar. Tijdens de grote rondes zullen de meeste renners op de Impec rijden, deze fiets was in 2010 voor het eerst tijdens de tour te zien. De fiets is de enige compleet in Europa gemaakte carbon fiets. De verandering in materiaal is dat de ploeg geen gebruik meer maakt van Campagnolo, de Italiaanse fabrikant uit Vicenza in ingeruild voor het Japanse Shimano. Dit is omdat men kiest voor elektrisch schakelen…

BMC Impec

Ook bij de ploegleiding zien we nieuwe gezichten. De ploeg zal dit jaar meer wedstrijden moeten rijden en heeft daarvoor onder andere Rik Verbrugghe en Fabio Baldato binnen gehaald.

Foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Vacansoleil DMC ploegpresentatie 2011

In Foto's, Wielrennen op 10 januari 2011 om 21:18

Vandaag was in het Rotterdamse Ahoy’ de ploegpresentatie van Vacansoleil DMC. Na een goed tweede jaar mag de ploeg zich dit jaar opmaken de world tour. Het jaar 2010 was goed, maar dit jaar moet het beter. Er zijn nieuwe renners binnen gehaald, renners als Riccardo Riccò en Ezequiel Mosquera zijn de ploeg komen versterken.

Vacansoleil ploegenpresentatie 2011

Riccardo Riccò

Later meer….

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

2010 – Het jaar door IPAFoto (deel 1)

In 6Daagse, Arno Wallaard Memorial, Foto's, Foto’s, Giro d’Italia, Grote Prijs Richard Groenendaal, Nieuws, ronde van het Groene Hart, Rotterdam, Tour de France, Wielrennen op 16 december 2010 om 21:00

2010 was het eerste jaar van IPAFoto. Veel foto’s zijn gemaakt, op veel momenten en op veel plaatsen.

Januari – 6daagse Rotterdam…

In januari o.a. foto’s gemaakt van de Rotterdamse 6daagse en van het veldrijden in Sint-Michielsgestel. Bij de veldrit in Sint-Michielsgestel was ik te gast bij het ZZPr.nl team, de V.I.P. kaartjes heb ik destijds gekocht via 3fm serious request. Bij de 6daagse twee dagen wezen kijken… o.a. naar de laatste keer Bruno Risi in Rotterdam en de Winst van Iljo Keisse.

Marianne Vos

Iljo Keisse

Februari – Comité SOS Rotterdam.

In Rotterdam en in vele andere steden bezetten studenten delen van universiteiten bezet. In Rotterdam duurt het een week. Uit solidariteit met de studenten verschillende bezoeken gebracht aan de bezetters in Rotterdam.

 

Comité SOS Rotterdam

Maart – Ronde van het Groene hart…

In Italie begint het wielrennen met Milaan-San Remo, ook wel bekend als ‘la Primavere’. De zaterdag het dicht bij Sint Jozef word deze klassieker verreden. In Nederland is de dag daarna ‘de ronde van het Groene Hart’.

Niki Terpstra

April – Arno Wallaard Memorial…

Met een pers accreditatie bij de Arno Wallaard Memorial.

Arno Wallaard Memorial 2010

Mei – Giro d’Italia…

De mooiste ronde kwam voor de tweede keer naar Nederland. Het centrum van alles was in Amsterdam, daar was de proloog en de start van de eerste en tweede etappe. Maar ook ben ik naar de etappe 16 (San Vigilio di Marebbe – Kronplatz), etappe 18 (Levico Terme –  Brescia) en de slot tijdrit in Verona geweest.

Cadel Evens

Damiano Cunego

Bauke Mollema

Matthew Lloyd

Meer in deel 2

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

BikeMotion 2010

In Foto's, Wielrennen op 24 oktober 2010 om 21:07

Ieder jaar is het voor fiets liefhebbers weer een feest. In de Utrechtse Jaarbeurshallen is BikeMotionde, de mogelijkheid om de mooiste en nieuwste foto’s te bekijken. Niet alleen waren er alleen fietsen te bewonderen, ook waren alles wat er maar bij kan komen. Van fiets computers tot fiets kettingen in Italiaanse kleuren.

Toch het mooiste waren de fietsen die er stonden. Zo konden we genieten van de gele BMC fiets van Cadel Evens, de Eddy Merckx fietsen van de Quick-Step ploeg in het geel, geel/groen en met rode bollen.

Voor iedereen was er genoeg om naar te kijken….

Wilier

Wilier

BMC

BMC

Bianchi

Bianchi

Passoni

Passoni

Voor meer foto’s kijk op

Ook op fietsen is meer te vinden Italiaanse Racefietsen Italiaanse Racefietsen

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Vacansoleil fanclubdag 2010

In Foto's, Wielrennen op 27 september 2010 om 21:47

Zaterdag was het dan zover, het was tijd voor de eerste Vacansoleil fanclubdag. Vacansoleil had het de dag opgedeeld in twee delen.

In de morgen waren er verschillende routes uitgezet. Onder begeleiding van rijders van Vacansoleil trokken de fans door Limburg heen. De ritten waren als volg verdeeld. Er was een korte route (+/- 35/40 km), met beklimmingen o.a. Koning van Spanje – Trintelen – Cauberg; Dan was er een middellange route (+/- 50 km), daar waren beklimmingen o.a. Koning van Spanje – Kruisberg – Trintelen – Cauberg; De Lange route (+/- 60/ 65 km) , beklimmingen o.a. Koning van Spanje – Loorberg – Kruisberg – Trintelen – Cauberg ; En een lange route  – zware variant (+/- 60/ 65 km), beklimmingen o.a. Gulpenerberg – Koning van Spanje – Loorberg – Kruisberg – Eyserbosweg – Cauberg.

Ook was er bij de beklimming van de Cauberg was er nog een prijs te winnen. Voor de snelste was er een mooie hartslagmeter.

Na de rit was er voor alle deelnemers een sport maaltijd in het hotel, daar kon iedereen nog eventjes lekker bij praten met elkaar. In de middag was er tijd al het materiaal van het Vacansoleil eens goed te bekijken. Ook was er een vraag ronde met verschillende renners en begeleiders. Aan het einde was er ook nog een spelletje petje op-petjes af. De winnaar was de (denk ik) de jongste bezoeker van de fanclubdag.

Ook erg leuk was dat Vacansoleil nog probeerde extra geld voor KIKA probeerde binnen te halen. Bezoekers konden inschrijven op leuke momenten met het Vacansoleil, zoals met de ploegleiding in de auto achter het peloton aan. De opbrengst is nog niet bekend…

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Pagina 1 of 3123