Il Picollo Airone

Berichten uit ‘Arno Wallaard Memorial’

2010 – Het jaar door IPAFoto (deel 1)

In 6Daagse, Arno Wallaard Memorial, Foto's, Foto’s, Giro d’Italia, Grote Prijs Richard Groenendaal, Nieuws, ronde van het Groene Hart, Rotterdam, Tour de France, Wielrennen op 16 december 2010 om 21:00

2010 was het eerste jaar van IPAFoto. Veel foto’s zijn gemaakt, op veel momenten en op veel plaatsen.

Januari – 6daagse Rotterdam…

In januari o.a. foto’s gemaakt van de Rotterdamse 6daagse en van het veldrijden in Sint-Michielsgestel. Bij de veldrit in Sint-Michielsgestel was ik te gast bij het ZZPr.nl team, de V.I.P. kaartjes heb ik destijds gekocht via 3fm serious request. Bij de 6daagse twee dagen wezen kijken… o.a. naar de laatste keer Bruno Risi in Rotterdam en de Winst van Iljo Keisse.

Marianne Vos

Iljo Keisse

Februari – Comité SOS Rotterdam.

In Rotterdam en in vele andere steden bezetten studenten delen van universiteiten bezet. In Rotterdam duurt het een week. Uit solidariteit met de studenten verschillende bezoeken gebracht aan de bezetters in Rotterdam.

 

Comité SOS Rotterdam

Maart – Ronde van het Groene hart…

In Italie begint het wielrennen met Milaan-San Remo, ook wel bekend als ‘la Primavere’. De zaterdag het dicht bij Sint Jozef word deze klassieker verreden. In Nederland is de dag daarna ‘de ronde van het Groene Hart’.

Niki Terpstra

April – Arno Wallaard Memorial…

Met een pers accreditatie bij de Arno Wallaard Memorial.

Arno Wallaard Memorial 2010

Mei – Giro d’Italia…

De mooiste ronde kwam voor de tweede keer naar Nederland. Het centrum van alles was in Amsterdam, daar was de proloog en de start van de eerste en tweede etappe. Maar ook ben ik naar de etappe 16 (San Vigilio di Marebbe – Kronplatz), etappe 18 (Levico Terme –  Brescia) en de slot tijdrit in Verona geweest.

Cadel Evens

Damiano Cunego

Bauke Mollema

Matthew Lloyd

Meer in deel 2

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Arno Wallaard Memorial

In Arno Wallaard Memorial, Foto's, Wielrennen op 23 april 2010 om 22:00

Gisteren op pad geweest om foto’s te maken bij de Omloop Alblasserwaard en de Arno Wallaard Memorial. De Omloop Alblasserwaard is een wedstrijd voor junioren over 117km. De Arno Wallaard Memorial is een wedstrijd over 198km. Het is een wedstrijd voor elite & beloften (UCI1.2), dat wil zeggen dat er ook prof ploegen aan mee mogen doen. Dit jaar waren uit Nederland o.a. Vacansoleil Pro Cycling Team, Skil – Shimano, Rabobank Continental Team en Van Vliet – EBH-Elshof aanwezig. Uit het buitenland waren o.a. Atlas Persona, Palmans – Cras, Team Nutrixxion-Sparkasse en ISD Continental Team naar Meerkerk gekomen.

De wedstrijd is vernoemt naar de in 2006 overleden wielrenner Arno Wallaard. In 1999 wist hij de wedstrijd (toen nog Omloop van de Alblasserwaard) te winnen.

Bij de junioren wist Martijn Tusveld voor van De Jonge Renner te winnen voor Thijs van Beusichem (De Volharding) en Koen Hofstede (Westland Wil Vooruit).

Bij de Elite & Beloften wist Stefan van Dijk (Verandas Willems)te winnen voor Kenny van Hummel (Skil – Shimano)en Denis Flahaut (van ISD Continental Team).

Meer foto’s van de Omloop Alblasserwaard 2010 voor Junioren op Flickr en Picasa.
Meer foto’s van de Arno Wallaard Memorial 2010 op Flickr en Picasa.

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Druk weekend…

In Arno Wallaard Memorial, Foto's, Wielrennen op 23 april 2010 om 09:41

Dit weekend is het weer eens een druk weekend. Zaterdag staat de Arno Wallaard Memorial (UCI 2.1) op het programma. Een wedstrijd over 198km in en om Meerkerk. Aan deze wedstrijd doen o.a ploegen als Skill Shimano, Vacansoleil, het Rabobank Continental Team en het Italiaanse ISD team.
Het word de eerste keer dat ik er foto’s kan maken met een Pers Accreditatie.
Grote namen bij deze wedstrijd zijn onder andere Bobbie Traksel, Kenny van Hummel en Wesley Kreder. Bobbie Traksel won eerder dit jaar de voorjaars wedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. Tevens is het een van de laatste wedstrijden van Matthé Pronk. Zondag rijdt hij nog de Ronde van Noord-Holland en dan is het over.

Zondag word ook een leuke dag. Dan is het in alle vroegte naar Luik. Daar kijken naar foto’s maken van Luik Bastenaken Luik. Het plan is foto’s maken bij de start, misschien ergens op de route naar Bastenaken en dan ook nog op op de slotklim, Saint-Nicolas.

De foto’s van dit weekend zal ik zo snel mogelijk aan iedereen laten zien.

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn