Il Picollo Airone

Berichten uit ‘6Daagse’

Koos…

In 6Daagse, Wielrennen op 8 januari 2011 om 13:32

Zoals de meesten zullen weten heeft Koos Moerenhout zijn wielen in de wilgen gehangen (lees: hij is gestopt als prof wielrennen). Namens de Rabobank kreeg hij tijdens de Rotterdamse Zesdaagse een groots afscheid. Met verschillende renners met wie hij gereden had in het verleden was er een kleine competitie opgezet.

Afscheid Koos Moerenhout

Afscheid Koos Moerenhout

Afscheid Koosmoerenhout

Ook was er een optreden van de Gasonline met onder andere There its Goes.

Afscheid Koos Moerenhout

Koos Grandioos, bedankt!!!

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Rotterdamse zesdaagse 2011

In 6Daagse, Wielrennen op 8 januari 2011 om 13:32

ook dit jaar was er weer de zesdaagse in het Rotterdamse Ahoy’. Niet alleen was het de zesdaagse, maar ook was er het afscheid van Koos Moerenhout. Maar de foto’s daar van zal ik later plaatsen.

Zesdaagse Rotterdam 2011

Zesdaagse Rotterdam 2011

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

2010 – Het jaar door IPAFoto (deel 1)

In 6Daagse, Arno Wallaard Memorial, Foto's, Foto’s, Giro d’Italia, Grote Prijs Richard Groenendaal, Nieuws, ronde van het Groene Hart, Rotterdam, Tour de France, Wielrennen op 16 december 2010 om 21:00

2010 was het eerste jaar van IPAFoto. Veel foto’s zijn gemaakt, op veel momenten en op veel plaatsen.

Januari – 6daagse Rotterdam…

In januari o.a. foto’s gemaakt van de Rotterdamse 6daagse en van het veldrijden in Sint-Michielsgestel. Bij de veldrit in Sint-Michielsgestel was ik te gast bij het ZZPr.nl team, de V.I.P. kaartjes heb ik destijds gekocht via 3fm serious request. Bij de 6daagse twee dagen wezen kijken… o.a. naar de laatste keer Bruno Risi in Rotterdam en de Winst van Iljo Keisse.

Marianne Vos

Iljo Keisse

Februari – Comité SOS Rotterdam.

In Rotterdam en in vele andere steden bezetten studenten delen van universiteiten bezet. In Rotterdam duurt het een week. Uit solidariteit met de studenten verschillende bezoeken gebracht aan de bezetters in Rotterdam.

 

Comité SOS Rotterdam

Maart – Ronde van het Groene hart…

In Italie begint het wielrennen met Milaan-San Remo, ook wel bekend als ‘la Primavere’. De zaterdag het dicht bij Sint Jozef word deze klassieker verreden. In Nederland is de dag daarna ‘de ronde van het Groene Hart’.

Niki Terpstra

April – Arno Wallaard Memorial…

Met een pers accreditatie bij de Arno Wallaard Memorial.

Arno Wallaard Memorial 2010

Mei – Giro d’Italia…

De mooiste ronde kwam voor de tweede keer naar Nederland. Het centrum van alles was in Amsterdam, daar was de proloog en de start van de eerste en tweede etappe. Maar ook ben ik naar de etappe 16 (San Vigilio di Marebbe – Kronplatz), etappe 18 (Levico Terme –  Brescia) en de slot tijdrit in Verona geweest.

Cadel Evens

Damiano Cunego

Bauke Mollema

Matthew Lloyd

Meer in deel 2

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

6Daagse Rotterdam

In 6Daagse, Foto's, Rotterdam, Wielrennen op 15 januari 2010 om 10:24

Deze heren zagen dat het goed was…

Coppi – Bartali

Nu op naar alle volgende dingen met de fiets dit jaar in Nederland!

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Nederlands talent op de baan

In 6Daagse, Foto's, Rotterdam, Wielrennen op 14 januari 2010 om 11:41

De Rotterdamse zesdaagse heeft weer een hoop mooie wieler momenten laten zien. Maar wat toch het mooiste van de week in Ahoy’ was, waren de jonge Nederlandse renners. Niet alleen tijdens de gewoone 6daagse, maar ook tijdens de sprint 6daagse.

De 6daagse rijders…
de gebroeders Raymond Kreder & Michel Kreder:

Theo Bos:

Michael Vingerling & Nick Stöpler:

Arno van der Zwet & Geert-Jan Jonkman:

Pim Ligthart (met rode helm):

Jeff Vermeulen:

De Sprinters…
Hugo Haak:

Yorick Bos:

Roy van den Berg:

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Finale dag 6 Daagse.

In 6Daagse, Foto's, Rotterdam, Wielrennen op 13 januari 2010 om 01:54

Dinsdag was de laatste dag van de Rotterdamse zesdaagse. Het was een spannende avond, een met een met veel actie. De dag waarop de winnaars van zes dagen fietsen bekend werden.

Als eerste werd bekend wie er bij de dames met de bloemen vandoor zou gaan.
Vera Koedooder(links)

Het Nederlandse Duo Vera Koedooder – Kristen Wild ging er bij de dames vandoor met de winst. Zij bleven de Belgisch dames Kelly Druyts – Jolien D’Hoore voor. Als derde kwamen Amy Pieters – Roxane Knetemann op het podium.

Het podium bij de dames (vlnr) Amy Pieters/Roxane Knetemann – Vera Koedooder/Kristen WildKelly Druyts/Jolien D’Hoore

Bij de sprinters wist Gregory Baugé de laatste 200 meter sprint te winnen. Toch bleef Teun Mulder, van de Franse Cofidis baan ploeg, hem over zes dagen voor. Als derde kwam Tim veld binnen.


Gregory Baugé

Het podium bij de sprinters

Als laatste was het tijd voor de echte 6daagse. Het was lage tijd een spannende strijd tussen de koppels Risi-Marvulli en Keisse-Stam.

Aan het einde van de dag wisten Danny Stam en Iiljo Keisse de zegen naar zich toe te trekken, voor Bruno Risi en Franco Marvulli (2e) en Michael Mørkøv & Alex Rasmussen (3e).

Het podium van de 6daagse Rotterdam

Tot slot was er (overigens voor de laatste madison van de 6daagse) nog het afscheid van de Zwitser Bruno Risi. De oude krijger (41) uit het land van Willem Tell stopt er na dit jaar mee. Hij heeft bijna alles gewonnen wat er maar te winnen was. Maar twee dingen mist hij nog, de 6daagse van Rotterdam en goud op de Olympische Spelen. Misschien moet hij nog twee jaar door gaan???

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

6daagse Rotterdam

In 6Daagse, Foto's, Rotterdam, Wielrennen op 9 januari 2010 om 16:20

Vrijdag vandaag twee van de 6daagse in Rotterdam geweest. De 6daagse wordt binnen het wielrennen gezien als een groot circus.
Een 6daagse word er (meestal) in koppels gereden. Deze koppels kunnen tijdens de verschillende onderdelen punten verzamelen, ook kunnen ze rondes uitlopen. De organisatie van de Rotterdamse 6daagse heeft besloten om behalve de grote namen ook veel jongen rijders uit te nodigen. Dit jaar mogen rijders als gebroeders Kreder, Ismaël Kip en Pim Ligthart aantreden. Maar de grote namen waren er dit jaar natuurlijk ook, rijders als Stam, Schep, Mørkøv en Rasmussen en natuurlijk de Zwitsers Risi en Marvulli.
Al jaren kijk ik met groot respect naar de Zwiters. Bruno Risi in 41 en bezig aan zijn laatste jaar op de piste.

De Deense Wereld Kampioenen Mørkøv en Rasmussen

Ook is er tijdens de 6daags van vandaag de dag tijd voor afwisseling. Waar honderd jaar geleden in New York de renners nog 6 x 24 uur op de fiets zaten. Vandaag wordt het publiek ook verwent met groot sprint geweld. Zo mochten de gasten van de 6daagse ook dit jaar ook weer genieten van sprinters. De grote Nederlandse sprinters, Teun Mulder en Tim Veldt, waren en dit jaar. Maar ook het grote Franse Sprint geweld was er, Baugé, een echte super sprinten.

Teun Mulder – Gregory Baugé


Ondanks een matige opkomst was de sfeer zeker niet slecht. Het is echte wel te hopen dat men in de toekomst meer mensen naar de 6daagse te halen. Anders zal het een aflopende zaak worden. Hoe dat moet weet ik echter nog niet.

De Zwiters Risi – Marvulli

Meer foto’s

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn