Il Picollo Airone

Berichten uit ‘Wielrennen’

#Occupy Rotterdam – dag 8

In Demonstratie, Foto's, Nieuws, Rotterdam op 22 oktober 2011 om 17:03

Op de  achtste dag van #Occupy Rotterdam werd er een demonstratie georganiseerd door het centrum van de stad. De oproep voor deze demonstratie werd pas op zaterdag bekend, het zal dan ook niemand verbazen dat de opkomst niet super groot was. Zeker niet in combinatie met de aandacht het Occupy kamp in Amsterdam trekt. Ondanks alles waren er zeker 150 mensen die op een mooie zonnige dag dwars door het centrum van Rotterdam mochten.

Demonstratie #Occupy Rotterdam

Picture 1 of 3

Meer foto’s van Occupy Rotterdam op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Tour de France 2011

In Tour de France, Wielrennen op 16 juli 2011 om 23:21

Dit jaar een kort bezoek aan de tour de France kunnen brengen en wel aan etappe 11, van Blaye-les-Mines naar Lavaur. Een etappe met veel regen, zowel voor, tijdens als na. Dankzij Skoda een van de meest bijzondere dingen mee gemaakt die dat. Als VIP in staat geweest om dichterbij te komen als anders. De zeldzame kans om, als gast van de ASO, langs de koers te kunnen rijden (uiteraard door een ervaren chauffeur). Maar ook een korte helikoptervlucht over de kopgroep en het peloton was een onderdeel van de dag.

Foto’s van de dag vind je op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Ronde van Katendrecht 2011

In Foto's, Wielrennen op 12 juni 2011 om 22:04

Vandaag was de ronde van Katendrecht in Rotterdam. De oude volks- en uitgaansbuurt van Rotterdam is bezig met een opleving. Het voormalig vlaggenschip van de Holland- Amerika Lijn ligt aan het einde van het schiereiland. Maar ook komen er weer een hoop uitgaansgelegenheden naar dat gedeelte van de stad. Ook terug van weggeweest is de Ronde van Katendrecht, dit jaar met o.a. een dikke banden race en een race met prominente uit wielren verleden.

Aan de start van de prominente race kwamen onder ander Michael Boogerd, Joop Zoetemelk, Jo de Roo, Peter Winnen, Johan van der Velde en Henk Lubberding.

Alle foto’s van die dag vind je hier

En wil je de foto’s ook hebben, kijk dan hier

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Tour de Rijke 1.1

In Foto's, Wielrennen op 5 juni 2011 om 20:56

Vandaag was het weer tijd een van de leuke wielerwedstrijden in Nederland, de tour de Rijke. Het transportbedrijf uit Spijkenisse is een vaste waarde in wielerpeloton, al jaren sponsoren zij wielerploegen met transportmiddelen. Maar dit jaar is het bedrijf ook sponsor van een eigen wielerploeg in het Continentale circuit Cyclingteam De Rijke. De wedstrijd had een mooie lijst aan deelnemers. Namens Skil-Shimano was er onder andere de winnaar van 2009 Kenny van Hummel. De Rabobank ploeg kwam met sterke sprintploeg, daarin zaten Theo Bos, Graeme Brown en Michael Matthews (Wereldkampioen op de weg voor beloften) . De Quick Step kwam met de Italiaanse sprinter Francesco Chicchi naar Spijkenisse. De Nederlandse Vacansoleil-DCM ploeg kwam met Wouter Mol en Gorik Gardeyn aan de start. Verder waren er ook nog renners als Stefan van Dijk (Team Willems Accent), Huub Duyn (Donckers Koffie – Jelly Belly Cycling Team), Matthé Pronk  (Marco Polo Cycling Team). Verder was er de rentree van regio renner Martijn Maaskant, de renner van Garmin-Cervélo reed zijn eerste wedstrijd sinds zijn van in Parijs-Nice.

Foto’s vind je op mijn

Ook vind je foto’s op

De wedstrijd werd aan het einde gewonnen door Theo Bos van de Rabobank ploeg. Het was een wedstrijd met vier renners lange tijd vooruit, maar vlak voor de tweede doorkomst in Spijkenisse was het gedaan met de vier. In een laatste lus van 25 kilometer hebben drie renners het nog geprobeerd. Maar hun vlucht hield geen stand. In de sprint, voor het kantoor van de Rijke wist Bos van Hummel op de meet te kloppen….

Uitslag:

1. Theo Bos (Nederland/Rabobank) 04u39m57s
2. Kenny van Hummel (Nederland/Skil-Shimano) z.t.
3. Daniel Schorn (Oostenrijk/Team NetAPP)
4. Gorik Gardeyn (België/Vacansoleil-DCM)
5. Stefan van Dijk (Nederland/Verandas Willems-Accent)
6. Kurt Hovelynck (België/Donckers Koffie-Jelly Belly)
7. Eric Baumann (Duitsland/Team NetAPP)
8. Tom Meeusen (België/Telenet-Fidea)
9. Francesco Chicchi (Italië/Quick Step)
10. Remco te Brake (Nederland/Cycling Team De Rijke)

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Ride for Hope – Finish

In Foto's, Ride for Hope, toertocht, Wielrennen op 4 juni 2011 om 23:23

Vandaag was op de Cauberg de finish van de Ride for Hope. In drie dagen hebben de wielrenners alle Nederlandse provincies gezien, een tocht van in totaal 750 kilometer. Na de gezamenlijke start op Neeltje Jans reed ieder voor zich, sommige reden in (estafette)teams. Maar er waren er ook die de rit helemaal alleen deden. Zes etappes waren het in drie dagen. De ritten waren lang en en soms eenzaam. Maar aan aan het einde waren ook de laatste 5 kilometer weer gezamenlijk. De deelnemers gingen gezamenlijk de Limburgse Cauberg op, gezamenlijk naar de Finish waar eerder dit jaar Philippe Gilbert de Amstel Gold Race wist te winnen

Dat de deelnemers het allemaal niet voor niets hebben gedaan. Met de lange rit hebben de 41 deelnemers €65.000,- opgehaald. Een bedrag waar de deelnemers volgens mij trots op kunnen zijn! Voor veel deelnemers was het emotioneel bijzondere tocht. Veel deelnemers hebben in hun directe omgeving te maken gehad met kanker en de gevolgen van de ziekte. Het is juist dat gevoel dat dit soort initiatieven bijzonder maakt.

Morgen gaan we verder, morgen is in Spijkenisse en omgeving de tour de Rijke. Word volgens mijn een mooie wedstrijd, morgen daar de foto’s van..

 

Meer foto’s van de rustplaats in Uden vind je hier op

En hier de foto’s van de Finish op de Cauberg

en ook hier vind je foto’s

 

[Up-date voor deelnemers: Alle deelnemers kunnen contact met mij opnemen voor foto’s van de Ride for Hope. Dit zal nooit voor meer als de verzendkosten zijn.]

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Ride fore Hope – Start

In Foto's, Ride for Hope, toertocht, Wielrennen op 2 juni 2011 om 11:30

Vanmorgen in alle vroegte in de eerste Ride for Hope van start gegaan. De 41 deelnemers van de tocht gingen op pad na het startschot dat gelost werd door Teun van Vliet. IPAfoto in door de organisatie gevraagd om bij van dit evenement foto’s te maken. Dus vandaag heeft IPAFoto foto’s gemaakt van de start, zaterdag zal IPAFoto ook de fotografie verzorgen bij de finish op de Limburgse Cauberg.

De grote vraag is natuurlijk, hoe gaat het weer zijn de komende dagen. Als het maar weer is waarbij het fietsen niet al te zwaar word. Dus niet al teveel wind en niet heel erg warm. Behalve het weer heeft de organisatie alles goed verzorgd, zo is er een kok bereid gevonden om voor de deelnemers te koken de komende dagen.

Kijk even naar meer foto’s, je kan ze vinden op

Nog meer foto’s via 

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Ride for Hope – de aanloop

In Ride for Hope, toertocht, Wielrennen op 1 juni 2011 om 10:00

Morgen is het tijd voor de eerste Ride for Hope. De Ride for Hope in toertocht door heel Nederland om geld in te zamelen voor het goede doel. 40 deelnemers zullen in drie dagen door alle Nederlandse provincies rijden. Vanaf het Zeeuwse Neeltje Jans naar de Limburgse Cauberg, een afstand van 750 kilometer en dat in de vorm van een ribon. Om 7 uur gaan de renners van start, en ook IPAFoto zal er bij zijn.

Het doel van de Ride for Hope is geld inzamelen voor de onderzoek naar primaire hersentumoren. Wil jij ook iets doen, wil jij de renners supporteren, of wil jij het onderzoek steunen. Aanmoedigen van de deelnemers in meer dan welkom, kijk voor de route op de site van Ride for Hope. Daar kan je ook het onderzoek financieel steunen.

Vanaf morgen kan iedereen de foto’s van de Ride for hope vinden op de site van Ride for hope en hier op IPAFoto

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Ride for Hope

In Foto’s, Nieuws, toertocht, Wielrennen op 15 april 2011 om 21:36

Wielrennen is een van de sporten die vaak wordt gecombineerd met het geld binnenhalen voor goede doelen. Een nieuw initiatief dit jaar is de RideforHope, in drie dagen 750 kilometer door 12 provincies. De start van deze sponsor rit is 2 juni op het eiland Neeltje Jans en de finish is op zaterdag 4 juni op de Cauberg. Met deze sponsortocht wil de organisatie geld binnen halen voor de strijd tegen hersentumoren.

De organisatie van de RideforHope heeft mij benaderd om bij de start foto’s te maken. Daar ben ik natuurlijk met heel veel plezier op in gegaan. Dus iedereen kan in juni de foto’s bekijken. Maar mochten op de foto willen, dat kan natuurlijk ook … geef je op om mee te fietsen.

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

BMC Racing team voor 2011

In Foto's, Wielrennen op 30 januari 2011 om 19:00

Dat het BMC team er klaar voor is mag duidelijk zijn. De ploeg was vorig jaar al erg veel versterkt met renners als Cadel Evens, Alessandro Ballan en Karsten Kroon. Voor 2011 word er nog een schepje boven op gedaan. Nieuwe renners bij de ploeg zijn onder andere Taylor Phinney, Greg Van Avermaet en Manuel Quinziato.

Taylor Phinney

Waar in 2010 de ploeg wel sterk was voor de grote rondes, bleek het niet breed genoeg te zijn. Nu zijn er voor de voorjaarsklassiekers sterke namen bij gekomen. Daarmee kan doe ploeg lang mee spelen voor de prijzen. Maar ook zijn er mannen mij die we al vaker in grote rondes gezien hebben. Die zullen zeker in de Tour de France van 2011 Cadel Evens bij moeten staan.

Ook een grote verandering zit in het materiaal van de de ploeg. De ploeg zal op twee verschillende fietsen rijden, de SLR01 moeten gebeuren tijdens het voorjaar. Tijdens de grote rondes zullen de meeste renners op de Impec rijden, deze fiets was in 2010 voor het eerst tijdens de tour te zien. De fiets is de enige compleet in Europa gemaakte carbon fiets. De verandering in materiaal is dat de ploeg geen gebruik meer maakt van Campagnolo, de Italiaanse fabrikant uit Vicenza in ingeruild voor het Japanse Shimano. Dit is omdat men kiest voor elektrisch schakelen…

BMC Impec

Ook bij de ploegleiding zien we nieuwe gezichten. De ploeg zal dit jaar meer wedstrijden moeten rijden en heeft daarvoor onder andere Rik Verbrugghe en Fabio Baldato binnen gehaald.

Foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Karsten Kroon kijkt uit naar 2011

In Wielrennen op 30 januari 2011 om 14:28

Sinds twee jaar werkt de Zwitserse fietsen fabrikant binnen de wielersport aan een sterke wielerploeg. Bij deze internationale ploeg fietsen onder andere de voormalige wereldkampioenen Alessandro Ballan en Cadel Evens. Ook maak een Nederlander deel uit van deze ploeg, de specialist van voorjaarsklassiekers Karsten Kroon begint aan zijn tweede jaar bij de ploeg. Tijdens de ploegpresentatie in het Spaanse Denia sprak IPAFoto met de bijna 35 jarige Drent…

Karsten Kroon

  • Kasten Kroon als we terug kijken op op 2010, wat is jou gevoel bij dat jaar?

Voor mij was het een van de slechte jaren uit mijn carrière, vanaf het begin heb ik lopen worstelen met mij vorm. De vorm leek tijdens de Amstel Gold Race weer terug te komen. Ik werd daar negende. Maar een paar dagen later de val in de Waalse pijl en dat was de inleiding naar nog meer ellende.

  • Toch was je na je val in het voorjaar snel terug, je reed wel mee in de ronde van Zwitserland en de Tour de France?

Ja ik ben snel terug gekomen, maar ik was zeker niet 100%. De wil om de tour te rijden was erg groot. De kans om weer in de tour te kunnen staren juist was een van de redenen waarom ik ben overgetapt naar BMC. Zeker met de gedachte dat de tour in Rotterdam zou starten. Ben de tour best goed door gekomen, maar heb verder ook niets extra’s kunnen brengen.

  • We staan nu aan de start van een nieuw jaar. BMC heeft zich zeker versterkt wat zijn jou verwachtingen van het nieuwe jaar?

Ik verwacht zelf veel van het jaar, ik ben erg onder de indruk van de progressie die de ploeg laat zien. De ploeg heeft goed nagedacht over welke renners er bij moeten komen. Maar ook over het materiaal en training word goed nagedacht.

Door verschillende versterkingen van de ploeg kunnen beter voor de dag komen tijdens de voorjaarsklassiekers. Voor een wedstrijd als de Ronde van Vlaanderen heeft de ploeg heel veel potentie met renners als Ballan, Hincapie, Burghardt, Van Avermaet, Phinney en mij. Ik denk dat we daarmee zeker mee kunnen doen voor de hoofdprijzen.

  • En jij zou dan graag in de Amstel willen schitteren?

Dat zou heel mooi zijn Ik ben er in 2009 al een keer tweede geworden en daar winnen zou nog mooier zijn. Vorig jaar heeft de ploeg, en met namen Cadel Evens, tijden de wedstrijd heel goed voor met gewerkt. Cadel heeft me heel me veel uit de wind gezet en heeft me maak naar voren gereden.

  • Je hebt nog een contract tot het einde van het jaar. Wat zijn je plannen daarna?

Ik wil eigenlijk nog wel een paar jaar fietsen en dan graag bij BMC. Er zit een mooie groei in de ploeg en ik heb het naar me zin. Maar zeker dat ik nog het WK in Valkenburg in 2012 mee wil doen. De kans wereldkampioen te worden in je eigen achtertuin in niet veel gegeven. Ik heb wel eens gekscherend gezegd dat als ik de Amstel win dat ik dan meteen stop met wielrennen. En dan als winnaar op de fiets 15 kilometer naar huis op de fiets naar huis. Maar als ik wereldkampioen word doe ik dat misschien ook wel 😉

Meer foto’s van de BMC ploeg vind je op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Pagina 1 of 512345