Il Picollo Airone

Berichten uit ‘Rotterdam’

De laatste training, morgen…

In Nieuws, Rotterdam op 27 oktober 2012 om 17:21

Zaterdag 27 oktober  was de laatste training van Feyenoord in de Kuip. Ongeveer 6000 mensen waren hier op op afgekomen om de helden alvast te steunen voor de grote dag van morgen. Om half elf kwamen de spelers het veld van de kuip op om de laatste training te beginnen waarop massaal vuurwerk werd afgestoken door de supporters. De verder training werd vanaf de tribunes begeleid door gezang…

Foto’s vind je op foto's van de laatste training van Feyenoord

 

 

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Rotterdamse Bruggen loop 2011

In Foto’s, Geen categorie, Nieuws, Rotterdam op 11 december 2011 om 21:03

Na twee jaar dat het niet door ging was hij er dit jaar wel weer. De bruggen loop door Rotterdam, over de Erasmusbrug en de van Brienenoorbrug. Met iets meer dan 15 kilometer was dit een mooie voorbereiding voor de marathon van Rotterdam in april.

Foto vind je op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

#Occupy Rotterdam – dag 8

In Demonstratie, Foto's, Nieuws, Rotterdam op 22 oktober 2011 om 17:03

Op de  achtste dag van #Occupy Rotterdam werd er een demonstratie georganiseerd door het centrum van de stad. De oproep voor deze demonstratie werd pas op zaterdag bekend, het zal dan ook niemand verbazen dat de opkomst niet super groot was. Zeker niet in combinatie met de aandacht het Occupy kamp in Amsterdam trekt. Ondanks alles waren er zeker 150 mensen die op een mooie zonnige dag dwars door het centrum van Rotterdam mochten.

Demonstratie #Occupy Rotterdam

Picture 1 of 3

Meer foto’s van Occupy Rotterdam op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Feyenoord

In Foto’s, Nieuws, Rotterdam op 22 oktober 2011 om 13:38

Morgen staat voor de trots van Rotterdam de grote wedstrijd op het programma. De dag voor de wedstrijd in Amsterdam is het tratitie dat de fans de spelers nog een hart onder de riem steken. Dit jaar niet anders als andere jaren, circa 2000 fans waren naar varkenoord getrokken. Daar werden met veel vuur en fakkels de spelers begroet en toegezongen. Volgens mij kan het niet meer mis gaan morgen.

SONY DSC

Picture 1 of 3

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

#Occupy Rotterdam

In Foto’s, Nieuws, Rotterdam op 18 oktober 2011 om 22:06

Op dinsdag na me werk vlug naar beursplein gegaan voor Occupy Rotterdam. Sinds zaterdag worden overal in Rotterdam, den Haag en Amsterdam pleinen bezet. Niet alleen in Nederland maar overal over de wereld gebeuren momenteel dit soort acties, dit allemaal in navolging van ‘Occupy Wall Street’. Met een paar slaapplekken voor de voormalige schippersbeurs en enkele sympathisanten die warm regelmatig warm eten brengen komt daar helemaal goed. Van kou en regen hebben ze op dit moment nog helemaal geen last.

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Klassiek aan de Plas 2011

In Foto’s, Muziek, Nieuws, Rotterdam op 12 juni 2011 om 00:30

Ook dit jaar was er weer Klassiek aan de Plas in het Kralingsebos.  Klassiek aan de Plas 2010 was  het binnen in een tent door het slechte weer, maar dit jaar was het droog. Daardoor kon het nu op een ponton op de Kralingseplas zijn. Een leuke combinatie van klassieke muziek, opera, en hiphop. Maar ook met het Rotterdams jongenskoor en kinderen van een school uit Crooswijk.
De eerste foto’s staan online op

En wil je de foto’s ook hebben, kijk dan hier

[Deelnemers van Klassiek aan de Plas kunnen altijd mailen voor foto’s]

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Herdenking bombardement Rotterdam 1940

In Foto’s, Nieuws, Rotterdam op 14 mei 2011 om 21:59

De herdenking in 2011 bestond o.a. uit een bezinningsbijeenkomst, een kranslegging bij het monument ‘Verwoeste Stad’ van Zadkine op Plein 1940. Bij de kranslegging waren onder andere burgemeester Aboutaleb en oud strijders aanwezig. Maar ook kinderen van verschillende scholen waren er bij. Later op de dag was er ook een opening van een tentoonstelling van in het OorlogVerzetsMuseum in Rotterdam.  Daar was tevens de presentatie van een animatiefilm van Eveline Visser.

Later op de dag was er ook een skate en wandeltocht langs de Rotterdamse brandgrens. Voor mensen van buiten Rotterdam, de Rotterdamse brandgrens is tegenwoordig mooi te volgen met kleine lampjes op de grond. Aan het einde van de dag was er, nogmaals bij het monument ‘Verwoeste Stad’ van Zadkine, een vertoning van de animatie film over het kunstwerk, gemaakt door kunstenares Eveline Visser en voordracht stadsdichter Ester Naomi Perquin.

Aan het einde van da dag was er nog een iets. Sinds vandaag staat het monument ‘Verwoeste Stad’ in het licht. Na het beeld jaren door de stad heen slepen heeft het nu eindelijk zijn eige plekje…en dat werd tijd.

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Noorderlicht 010

In Foto’s, Muziek, Nieuws, Rotterdam op 8 mei 2011 om 09:12

Gisteren heerlijk genoten van Noorderlicht 010 bij station Rotterdam Noord. In een heerlijk relaxte sfeer gekeken naar lichtshows, streetart, en kunst.

Meer foto’s op

Later heb ik contact gehad met mensen van Noorderlicht 010, met de vraag of ze foto’s van mij mochten gebruiken. Dit was natuurlijk geen probleem. Dus nu staan er ook foto’s van IPAFoto op de site van Noorderlicht 010 staan!

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Dodenherdenking 2011 Rotterdam

In Foto’s, Nieuws, Rotterdam op 4 mei 2011 om 11:54

Vandaag is het 4 mei, en in Nederland herdenken wij onze doden van de tweedenwereldoorlog. In de Meidagen van 1940 vochten in Rotterdam het korps Mariniers en delen van het latere Regiment Verbindingstroepen aan de Maasbruggen.

Sinds 1974 staat bij het Regiment Verbindingstroepen op het vaandel “Rotterdam 1940”. De doden van worden ieder jaar door het Regiment herdacht.

In de ochtend bracht onder andere Regiment Commandant van de Verbindingsdienst Luitenant-kolonel de Feiter een bezoek aan de Rotterdams-Joodse begraafplaats waar Vaandrig Awerbach begraven ligt. Deze Vaandrig is in de meidagen van 1940 omgekomen bij de verdediging van de stad.  Doordat hij een Joodse achtergrond heeft ligt hij op een andere locatie begraven en niet op de begraafplaats Croowijk op het Militair ereveld.

In de middag was er door de Gemeente Rotterdam officieel georganiseerde herdenking op de begraafplaats Crooswijk. Daar werd langs 5 gedenk- en erevelden gelopen, op deze begraafplaats zijn er zes in totaal. Op de het militaire erehof werden aansluitend kransen gelegd door de vertegenwoordigers van verschillende eenheden.

(Dit artikel is ook geplaatst op verbindingsdienst.nl)

Meer foto’s op

Kijk ook op oypo.nl voor het bestellen van foto’s 

Meer over de geschiedenis van de verbindingsdienst en hun rol tijdens de meidagen van 1940 vind je op hun site

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

1 Mei – Dag van de Arbeid.

In Demonstratie, Nieuws, Rotterdam op 1 mei 2011 om 16:49

Vandaag is het 1 Mei, dat is de dag van de arbeid. Wereldwijd demonstreren arbeiders voor het recht op arbeid, voor eerlijke lonen en voor beter arbeidsomstandigheden. grote demonstraties zijn er ierder jaar in steden als Berlijn, Londen en Hamburg. Maar ook in Rotterdam is er al vele jaren een demonstratie.

In 2010 werd de demonstratie door het optreden van de politie afgeblazen. Zonder gegronde rede viel de politie Rotterdam-Rijnmond de demonstratie aan waarbij verschijnende mensen werden gearresteerd.  Bijna een jaar later zijn politie en de burgemeester van Rotterdam hier voor op de vingers getikt door de rechter.

Artikelen van de demonstratie van 2010 vind je op

1 Mei in Rotterdam is een verzameling van mensen en groepen. Al jaren lopen er de meest verschillenden soorten mensen mee, we zien er mensen van de vakbonden, socialisten, maar ook Koerdische- en Tamilgroeperingen zijn er aanwezig. Dit jaar ging de demonstratie vanaf de Coolsingel naar het Schouburgplein. Dit jaar was er echter in de voorjaarszon een gemoedelijke sfeer….

Foto’s van 1 Mei in Rotterdam.

Meer foto’s vind je op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Pagina 1 of 41234