Il Picollo Airone

Berichten uit ‘Muziek’

Klassiek aan de Plas 2011

In Foto’s, Muziek, Nieuws, Rotterdam op 12 juni 2011 om 00:30

Ook dit jaar was er weer Klassiek aan de Plas in het Kralingsebos.  Klassiek aan de Plas 2010 was  het binnen in een tent door het slechte weer, maar dit jaar was het droog. Daardoor kon het nu op een ponton op de Kralingseplas zijn. Een leuke combinatie van klassieke muziek, opera, en hiphop. Maar ook met het Rotterdams jongenskoor en kinderen van een school uit Crooswijk.
De eerste foto’s staan online op

En wil je de foto’s ook hebben, kijk dan hier

[Deelnemers van Klassiek aan de Plas kunnen altijd mailen voor foto’s]

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Noorderlicht 010

In Foto’s, Muziek, Nieuws, Rotterdam op 8 mei 2011 om 09:12

Gisteren heerlijk genoten van Noorderlicht 010 bij station Rotterdam Noord. In een heerlijk relaxte sfeer gekeken naar lichtshows, streetart, en kunst.

Meer foto’s op

Later heb ik contact gehad met mensen van Noorderlicht 010, met de vraag of ze foto’s van mij mochten gebruiken. Dit was natuurlijk geen probleem. Dus nu staan er ook foto’s van IPAFoto op de site van Noorderlicht 010 staan!

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Nederland schreeuwt om cultuur.

In Demonstratie, Foto’s, Muziek, Nieuws, Rotterdam op 20 november 2010 om 21:03

Vandaag waren in heel Nederland acties tegen de bezuinigingen op de cultuur sector. In Rotterdam was de actie tussen de Schouwburg, de Doelen en de Pathe bioscoop op het Schouwburgplein. Vanuit alle sectoren van de kust waren er sprekers, maar ook doeners. Veel bekende Rotterdams zoals Jan Kooiman, Jack Wouterse (ooit Amsterdammer). Ook werden de Rotterdamse getrakteerd op een optrede van Sabrina Starke (ook al uit Rotterdam).De honderden mensen in Rotterdam, maar ook alle mensen in Nederland hebben

Sabrina Starke

aangegeven dat ze tegen deze bezuinigingen zijn. Het was goed om veel mensen te zien in Rotterdam, nog beter om te horen dat het in onder andere Utrecht en Amsterdam nog drukker was.

 

 

Om vier uur ging er een schreeuw door Rotterdam, een schreeuw door Nederland. Een schreeuw voor ontspanning, voor plezier, voor lol. Want kunst en cultuur brengen ons ontspanning, plezier, en lol. Maar ook is het een schreeuw van veel mensen geweest tegen deze regering…tegen het kille beleid. Maar ook een schreeuw tegen een gedoog partij die uitsluit en meer kapot maakt als dat er is opgebouwd.

Cultuur en kunst zijn geen linkse hobby’s zijn, dat het niet alleen maar voor de elite is. Kunst is er voor iedereen, kunst ik ook overal. Maar vooral, kunst is het waard om voor op te staan.

De vraag is overigens wel, de kunst en cultuursector vraagt Nederland om solidair te zijn. Maar zijn zij dat straks ook me andere groepen zoals bij voorbeeld de studenten en buurtwerkers in de oude wijken? Want in Amsterdam had de cultuur sector Frits Bolkestein (VVD) op het podium getrokken. Deze rechtse fossiel wil de meer geld voor kunst en cultuur, En het geld dat wilde hij dan wel bij ontwikkelingssamenwerking weg halen.

Meer info over de actie op Nederland schreeuwt om cultuur.

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Klassiek aan de Plas 2010

In Muziek, Rotterdam op 26 augustus 2010 om 22:37

Aan de Kralingseplas in Rotterdam was het vandaag genieten. Naast het restaurant ‘De Schone Lei’ was er vanavond een gratis openlucht concert. Het Concert werd gegeven door jong toptalent, maar ook door vermaarde musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). De avond was samengesteld door André Heuvelman, hij is solotrompettist bij het RHpO.

Naast de waren er ook waren er amateurs te horen, zo was er het RET mannenkoor en kinderen van een basisschool uit Crooswijk.

Door de combinatie van de muziek en het uitzicht over de Kralingseplas was het zeer zeker een geslaagde avond.

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn