Il Picollo Airone

Berichten uit ‘Demonstratie’

Armoede werk niet

In Demonstratie, Foto’s, Nieuws op 10 december 2011 om 21:48

In Den Bosch werd dit jaar voorde de tweede keer de maninfestatie ‘Armoede werk niet’ door de SP gehouden. Ongeveer 6500 mensen waren met bussen vanuit het hele land waren naar de Brabanthallen gekomen om de demonstreren tegen de groeiende armoede in Nederland. onder de aanwezigen waren veel mensen die werken in de sociale werkplaatsen. Bij deze mensen is grote angst dat zij door de bezuinigingen hun werk en daardoor hun zelfstandigheid kwijt raken…

armoede werkt niet

Picture 1 of 4

armoede werkt niet

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Stakers OV, #Occupy en Hete Herfst samen op straat: ‘We laten elkaar niet meer los!’

In Demonstratie, Foto’s, Nieuws op 23 november 2011 om 18:12

Foto’s van de demonstratie van zondag 20 november in Amsterdam…

Hete Herfst

Picture 1 of 10

Meer over de demonstratie op de site van de Internationale Socialisten.

Meer foto’s vind je op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

#Occupy Rotterdam – dag 8

In Demonstratie, Foto's, Nieuws, Rotterdam op 22 oktober 2011 om 17:03

Op de  achtste dag van #Occupy Rotterdam werd er een demonstratie georganiseerd door het centrum van de stad. De oproep voor deze demonstratie werd pas op zaterdag bekend, het zal dan ook niemand verbazen dat de opkomst niet super groot was. Zeker niet in combinatie met de aandacht het Occupy kamp in Amsterdam trekt. Ondanks alles waren er zeker 150 mensen die op een mooie zonnige dag dwars door het centrum van Rotterdam mochten.

Demonstratie #Occupy Rotterdam

Picture 1 of 3

Meer foto’s van Occupy Rotterdam op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

1 Mei – Dag van de Arbeid.

In Demonstratie, Nieuws, Rotterdam op 1 mei 2011 om 16:49

Vandaag is het 1 Mei, dat is de dag van de arbeid. Wereldwijd demonstreren arbeiders voor het recht op arbeid, voor eerlijke lonen en voor beter arbeidsomstandigheden. grote demonstraties zijn er ierder jaar in steden als Berlijn, Londen en Hamburg. Maar ook in Rotterdam is er al vele jaren een demonstratie.

In 2010 werd de demonstratie door het optreden van de politie afgeblazen. Zonder gegronde rede viel de politie Rotterdam-Rijnmond de demonstratie aan waarbij verschijnende mensen werden gearresteerd.  Bijna een jaar later zijn politie en de burgemeester van Rotterdam hier voor op de vingers getikt door de rechter.

Artikelen van de demonstratie van 2010 vind je op

1 Mei in Rotterdam is een verzameling van mensen en groepen. Al jaren lopen er de meest verschillenden soorten mensen mee, we zien er mensen van de vakbonden, socialisten, maar ook Koerdische- en Tamilgroeperingen zijn er aanwezig. Dit jaar ging de demonstratie vanaf de Coolsingel naar het Schouburgplein. Dit jaar was er echter in de voorjaarszon een gemoedelijke sfeer….

Foto’s van 1 Mei in Rotterdam.

Meer foto’s vind je op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

2010 – Het jaar door IPAFoto (deel 2)

In Demonstratie, Nieuws, Rotterdam, Tour de France, Wielrennen op 16 december 2010 om 21:10

Juni – een maantje niets??

Vlieg

Juli – Tour de France…

De start van de Tour was in het mooie (maar zeer natte) Rotterdam. 4 dagen wielrennen in de stad. Wat kan een wielerfan nog meer wensen…(de Giro d’Italia!). Maar ook was er het zomer carnaval. Een heerlijk feest in Rotterdam!

BMC Racing

Thor Hushovd

Zomercarnaval 2010

Augustus – Cultuur

In Rotterdam is een hoop te zien. Zo was er deze maand onder andere klassiek aan de plas. Het was aan de Kralingse plas, en mix van jong talent, amateurs uit Rotterdamse wijken, mensen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en scholieren van verschillende scholen.

Klassiek aan de Plas 2010

September

In September met het FNV mee gegaan naar Brussel. Daar waren mee dan 100.000 vakbond mensen in verband met de bezuinigingen die heel Europa op dit moment treffen!

Wereld van de Witte de With

No to Austerity!

Oktober – Bikemotion Utrecht

Wilier

de Wilier van Damiano Cunego.

November – Nederland Schreeuwt om Cultuur.

In meer dan 20 steden in Nederland waren acties tegen de plannen van het kabinet Rutte. Dit was vooral tegen de voorgenomen bezuinigingen in de cultuur sector.

Nederland Schteeuwt om Cultuur

December – Dat volgt in Januari 2011…

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Nederland schreeuwt om cultuur.

In Demonstratie, Foto’s, Muziek, Nieuws, Rotterdam op 20 november 2010 om 21:03

Vandaag waren in heel Nederland acties tegen de bezuinigingen op de cultuur sector. In Rotterdam was de actie tussen de Schouwburg, de Doelen en de Pathe bioscoop op het Schouwburgplein. Vanuit alle sectoren van de kust waren er sprekers, maar ook doeners. Veel bekende Rotterdams zoals Jan Kooiman, Jack Wouterse (ooit Amsterdammer). Ook werden de Rotterdamse getrakteerd op een optrede van Sabrina Starke (ook al uit Rotterdam).De honderden mensen in Rotterdam, maar ook alle mensen in Nederland hebben

Sabrina Starke

aangegeven dat ze tegen deze bezuinigingen zijn. Het was goed om veel mensen te zien in Rotterdam, nog beter om te horen dat het in onder andere Utrecht en Amsterdam nog drukker was.

 

 

Om vier uur ging er een schreeuw door Rotterdam, een schreeuw door Nederland. Een schreeuw voor ontspanning, voor plezier, voor lol. Want kunst en cultuur brengen ons ontspanning, plezier, en lol. Maar ook is het een schreeuw van veel mensen geweest tegen deze regering…tegen het kille beleid. Maar ook een schreeuw tegen een gedoog partij die uitsluit en meer kapot maakt als dat er is opgebouwd.

Cultuur en kunst zijn geen linkse hobby’s zijn, dat het niet alleen maar voor de elite is. Kunst is er voor iedereen, kunst ik ook overal. Maar vooral, kunst is het waard om voor op te staan.

De vraag is overigens wel, de kunst en cultuursector vraagt Nederland om solidair te zijn. Maar zijn zij dat straks ook me andere groepen zoals bij voorbeeld de studenten en buurtwerkers in de oude wijken? Want in Amsterdam had de cultuur sector Frits Bolkestein (VVD) op het podium getrokken. Deze rechtse fossiel wil de meer geld voor kunst en cultuur, En het geld dat wilde hij dan wel bij ontwikkelingssamenwerking weg halen.

Meer info over de actie op Nederland schreeuwt om cultuur.

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Demonstratie Dokwerker

In Demonstratie, Foto’s, Nieuws op 30 oktober 2010 om 22:09

In Amsterdam is vandaag door 1200 mensen gedemonstreerd tegen het toenemend racisme in Nederland. De directe aanleiding van deze demonstratie was een aangekondigde demonstratie van het extreem-rechtse European Freedom Initiative, met daarbij de Dutch Defense League en haar Britse zuster organisatie, the English Defence League (EDL). Door vele in Engeland word de EDL gezien als de knokploeg van de British National Party, een extreem-rechtse politieke partij.

Dat juist nu, met het nieuwe rechtse kabinet Rutte I, deze demonstratie er is kan geen toeval zijn. Deze rechtse regering mag op veel punten rekenen op de steun van de extreem-rechtse PVV van Geert Wilders.

Badan

 

Vele mensen waren naar het Jonas Daniël Meijerplein gekomen. Bij het monument de Dokwerker, ter nagedachtenis aan de Februari staking, wilde vele een duidelijk geluid laten horen tegen racisme en uitsluiting. Verschillende sprekers waren er tijdens de demonstratie. Een van de spreker was1 Jaap Hamburger, voorzitter van Een Ander Joods Geluid. Vanuit Engeland was Martin Smith van de Britse organisatie Unite Against Fascism over gekomen. In Engeland hebben ze al lange tijd ervaring met bestrijden van extreem-rechtse, deze kennis wilde hij graag delen hier in Nederland.

Martin Smith

Het Jonas Daniël Meijerplein was op dit moment de beste plek om te demonstreren. Op het plein staat niet alleen het monument van de dokwerker, ook was het de plek waar de nazi’s in 1941 Joodse bewoners van Amsterdam naar toe joegen tijdens de eerste grote razzia, wat ook de directe aanleiding was voor de staking.

Na vandaag is meer dan ooit duidelijk dat de strijd tegen racisme van deze tijd is. En dat deze strijd meer dan ooit actueel is.

Meer foto’s op

Meer nieuws op de site van de Internationale Socialisten, Unite Against Fascism en bij het platform tegen vreemdelingenhaat.

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Rekening Retour

In Demonstratie, Foto’s, Nieuws op 23 oktober 2010 om 21:14

Vandaag was in de den Haag wat door vele word gezien als de aftrap. De aftrap van een hete herfst tegen de bezuinigingen die het kabinet Rutte-Verhagen voor Nederland in het verschiet hebben. Niet wil dit kabinet 18 miljard bezuinigen van gewone mensen. Tevens wil dit kabinet de aanval open op rechten die mensen over de laatste 150 jaar hebben opgebouwd. De aanval is door dit kabinet opent meer als ooit de aanval op onze pensioenen, op de sociale zekerheid en op de gezondheid zorg. Maar nog erger is dat dit kabinet steun krijgt van de extreem rechtse PVV van Wilders. Onder de impuls van deze partij word de aanval geopend op de buitenlanders.

Ruim 600 mensen waren ondanks het erg slechte weer naar den Haag gekomen. Dat deze opkomst laag was kwam door heel veel dingen. Grote politieke partijen (zoals de PvdA en SP) en de vakbonden doen niet mee. Mensen die wel op de demonstratie waren afgekomen werden getrakteerd op een overvloed aan politie. Het korps Haaglande had er weer alles aan gedaan om de demonstranten te intimideren. Helaas voor hun lukt dat niet, echter het weer wist wel veel mensen weg te jagen. Op naar de volgende actie tegen de bezuinigen en het toenemende racisme.

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Vakbond demonstratie Brussel

In Demonstratie, Foto’s, Nieuws op 29 september 2010 om 21:58

Vandaag waren vanuit heel Europa meer dan 100.000 vakbond leden naar Brussel gekomen. Maar ook waren er demonstraties in o.a. Barcelona, Madrid, Athene. In Europa is een ding duidelijk, de crisis veroorzaakt door banken moet betaald worden. In alle landen van Europa en bij het Europees parlement is het idee naar boven gekomen om gewone mensen daar voor op te laten draaien. De Europese vakbonden verenig in het EVV zeggen nee. Nee wij gaan de crisis niet betalen!

 

Laat de schuldige de rekening maar zelf betalen. De schuldige zijn de banken die gered moesten worden met belastinggeld van arbeiders. De beursspeculanten, de CEO’s van grote bedrijven, en de politiek van 30 jaar afbraak in Europa.

 

Ook in Nederland is dat het idee van het kabinet wat in de maak is. Wilders-Rutte-Verhagen willen het minimum loon verlagen, mensen langer laten werken en een minder lange WW. Dat zijn slechts de plannen die tot nu toe bekend zijn. Verder wil dit kabinet een wig drijven in de samenleving, heel bewust wordt de schuld van de crisis bij een bepaalde groep. Wilders-Rutte-Verhagen geven de moslim bevolking de schuld. Daar kan maar een antwoord op zijn SOLIDARITEIT!


Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

Red de Postbode.

In Demonstratie, Foto’s, Nieuws, Rotterdam op 12 september 2010 om 15:20

Rotterdam – In Rotterdam werd vandaag gedemonstreerd tegen het dreigend ontslag van 15.000 postbodes van TNT.Op de demonstratie kwamen rond de 600 mensen af. Onder de demonstranten waren veel postbodes, maar ook waren er veel sympathisanten op de demonstratie af gekomen. Er waren verschillende sprekers, zo waren er SP fractie voorzitter Emile Roemer en Sharon Gesthuizen die de postbodes een hart onder de riem kwamen steken.

Red de Postbode

De oorsprong.

De grote hervorming is volgens het bedrijf nodig om zich voor te bereiden op de toekomst. Echter vrezen de meesten arbeiders bij het bedrijf dat het de directie alleen maar te doen is om de winst. De 15.000 fulltime postbodes zullen veelal vervangen worden door studenten en bejaarden. Ook zullen meer en meer mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt het werk in deeltijd gaan doen. de demonstratie was georganiseerd door het comité Red de Postbode .

Commissie Bakker.

Het idee van de directie van TNT staat niet op zichzelf, eerder was het TNT directeur Bakker die leiding gaf aan een onderzoek commissie voor Minister Donner van (a)Sociale Zaken. Deze commissie had als doel te onderzoeken hoe de arbeidsmarkt flexibeler kan worden gemaakt. Een van de conclusies van deze commissie was het opheffen van de ontslag bescherming voor arbeiders.

Red de Postbode

Meer info op Red de Postbode & Rekening retour.

Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn