Il Picollo Airone

Karsten Kroon kijkt uit naar 2011

In Wielrennen op 30 januari 2011 om 14:28

Sinds twee jaar werkt de Zwitserse fietsen fabrikant binnen de wielersport aan een sterke wielerploeg. Bij deze internationale ploeg fietsen onder andere de voormalige wereldkampioenen Alessandro Ballan en Cadel Evens. Ook maak een Nederlander deel uit van deze ploeg, de specialist van voorjaarsklassiekers Karsten Kroon begint aan zijn tweede jaar bij de ploeg. Tijdens de ploegpresentatie in het Spaanse Denia sprak IPAFoto met de bijna 35 jarige Drent…

Karsten Kroon

  • Kasten Kroon als we terug kijken op op 2010, wat is jou gevoel bij dat jaar?

Voor mij was het een van de slechte jaren uit mijn carrière, vanaf het begin heb ik lopen worstelen met mij vorm. De vorm leek tijdens de Amstel Gold Race weer terug te komen. Ik werd daar negende. Maar een paar dagen later de val in de Waalse pijl en dat was de inleiding naar nog meer ellende.

  • Toch was je na je val in het voorjaar snel terug, je reed wel mee in de ronde van Zwitserland en de Tour de France?

Ja ik ben snel terug gekomen, maar ik was zeker niet 100%. De wil om de tour te rijden was erg groot. De kans om weer in de tour te kunnen staren juist was een van de redenen waarom ik ben overgetapt naar BMC. Zeker met de gedachte dat de tour in Rotterdam zou starten. Ben de tour best goed door gekomen, maar heb verder ook niets extra’s kunnen brengen.

  • We staan nu aan de start van een nieuw jaar. BMC heeft zich zeker versterkt wat zijn jou verwachtingen van het nieuwe jaar?

Ik verwacht zelf veel van het jaar, ik ben erg onder de indruk van de progressie die de ploeg laat zien. De ploeg heeft goed nagedacht over welke renners er bij moeten komen. Maar ook over het materiaal en training word goed nagedacht.

Door verschillende versterkingen van de ploeg kunnen beter voor de dag komen tijdens de voorjaarsklassiekers. Voor een wedstrijd als de Ronde van Vlaanderen heeft de ploeg heel veel potentie met renners als Ballan, Hincapie, Burghardt, Van Avermaet, Phinney en mij. Ik denk dat we daarmee zeker mee kunnen doen voor de hoofdprijzen.

  • En jij zou dan graag in de Amstel willen schitteren?

Dat zou heel mooi zijn Ik ben er in 2009 al een keer tweede geworden en daar winnen zou nog mooier zijn. Vorig jaar heeft de ploeg, en met namen Cadel Evens, tijden de wedstrijd heel goed voor met gewerkt. Cadel heeft me heel me veel uit de wind gezet en heeft me maak naar voren gereden.

  • Je hebt nog een contract tot het einde van het jaar. Wat zijn je plannen daarna?

Ik wil eigenlijk nog wel een paar jaar fietsen en dan graag bij BMC. Er zit een mooie groei in de ploeg en ik heb het naar me zin. Maar zeker dat ik nog het WK in Valkenburg in 2012 mee wil doen. De kans wereldkampioen te worden in je eigen achtertuin in niet veel gegeven. Ik heb wel eens gekscherend gezegd dat als ik de Amstel win dat ik dan meteen stop met wielrennen. En dan als winnaar op de fiets 15 kilometer naar huis op de fiets naar huis. Maar als ik wereldkampioen word doe ik dat misschien ook wel 😉

Meer foto’s van de BMC ploeg vind je op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn