Il Picollo Airone

Wat zegt Gazzetta….(6)

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 16 mei 2010 om 21:02

Vandaag was er dan de eerste berg, de Monte Terminillo. Vanuit Chianciano Terme trokken de renners 189km naar het zuiden. Ze zeggen wel eens dat er daar mooi weer zou moeten zijn, maar dat hebben we vandaag nooit gezien. Eigenlijk hebben we boven op de berg helemaal niets gezien. Met nog 110km te gaan vertrok er een grote groep, met daarin o.a. Nederlanders Addy Engels (Quick Step) en Steven Kruijswijk (Rabobank). Zij reden tot op de flanken Monte Terminillo vooruit, daar spatte de groep uiteen. Steven Kruijswijk van de Rabobank koos verschillende keren in de aanval, echter in de beslissende aanval kon hij net niet aanpikken. Chris Anker Sørensen bleek de beste van de kopgroep te zijn. Achter winnaar Sørensen hadden de beste renners elkaar bij de keel.
In de groep van favorieten zaten o.a. Cunego, Garzelli, Vinokourov, Evans, Basso, Nibali maar ook Bauke Mollema kon aan het einden aanpikken. Door het aanpikken van Mollema wist hij dichter bij de witte trui te komen, hij wist op Porte van team Saxo Bank bijna een halve minuut te naderen. Bauke Mollema klom naar de dertiende plaats in het algemeen klassement.

De uitslag en de stand.

Wat brengt morgen?

Morgen gaan we nog verder naar het zuiden, we gaan Napels voorbij. Rit 9 brengt ons van Frosinone naar Cava de’ Tirreni, een rit over 188km. Ze zeggen wel eens, eerst Napels zien, dan sterven. Maar voor sterven hebben de renners nog geen tijd, tot en volgende week maandag moeten ze nog verder. Morgen is wel een redelijk vlakke weg, een kans voor aanvallers. We doen nu nog een rondje door zuid Italië voor we richting het noorden gaan…

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn