Il Picollo Airone

Wat zegt Gazzetta…(4)

In Foto's, Giro d’Italia, Wielrennen op 14 mei 2010 om 21:55

Vandaag was het einde van de eerste week. Het was rit zes van de honderd en een jaar oude ronde, van Fidenza naar Marini di Carrara. Het was een rit naar zo zee en marmer. De rit vas het toneel van een vlucht van van twee renners, Matthew Lloyd van Omega Pharma-Lotto en Diquigiovanni-Androni Giocattoli van Rubens Bertogliati. De twee renners gingen met lange tijd met z’n tweeën op pad. Echter in de laatst klim besloot Matthew Lloyd allen verder te gaan. De laatste 12 kilometer reed hij alleen met een naderend peloton achter zich aan. In het grote peloton zat de roze trui die nooit in gevaar is geweest. Om het rood werd ver achter deze twee gevochten door o.a. Farrar en Brown. Het groen ging naar rit winnaar Lloyd.

De strijd om het rood was een echte opsteker,Greame Brown vocht voor de punten. Daarna toonde Rabobank dat ze voor meer gekomen als me rijden. Van de Rabo renners wisten Pieter Weening, Steven Kruiswijk, Mauricio Ardila en Bauke Mollema keurig in de eerste grote groep binnen te komen. Dmitriy Kozontchuk kwam op 6:07 binnen, Greame Brown, Jos van Emden, Tom Stamsnijder en Rick Flens kwamen op 11:30 binnen. In deze groep kwam een Michiel Elijzen binnen, net als Addy Engels. Er kan een kruis door de naam Bruseghin (Caisse d’Epargne), vandaag verloor de Italiaan meer dan een kwartier. Maandag is hij in de rit Amsterdam-Middelburg hard onderuit gegaan, daar heeft de kopman nog steeds last van.
Vandaag helaas geen cijfers in Gazzetta dello Sport…

Hier de uitslag en de stand van vandaag.

Wat brengt morgen?
Morgen gaan we verder de heuvels van Toscane in. We gaan van Toscane Carrara naar Montalcino over 215km, met 2090 hoogte meters. We zakken dieper naar het zuiden, in de richting van Napels. Tijdens de rit van morgen komen we stukken van de Strade Bianche tegen. Wie Strade Bianche niet kent, dat is de het van het noorden, maar dan in Italië. Alleen hebben ze de kasseien die in Frankrijk liggen weg gehaald (punt).Wel is het opletten, in de 20lk zit nog een klim van 12,6km met een stijging tot 16%!

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn