Il Picollo Airone

Finale dag 6 Daagse.

In 6Daagse, Foto's, Rotterdam, Wielrennen op 13 januari 2010 om 01:54

Dinsdag was de laatste dag van de Rotterdamse zesdaagse. Het was een spannende avond, een met een met veel actie. De dag waarop de winnaars van zes dagen fietsen bekend werden.

Als eerste werd bekend wie er bij de dames met de bloemen vandoor zou gaan.
Vera Koedooder(links)

Het Nederlandse Duo Vera Koedooder – Kristen Wild ging er bij de dames vandoor met de winst. Zij bleven de Belgisch dames Kelly Druyts – Jolien D’Hoore voor. Als derde kwamen Amy Pieters – Roxane Knetemann op het podium.

Het podium bij de dames (vlnr) Amy Pieters/Roxane Knetemann – Vera Koedooder/Kristen WildKelly Druyts/Jolien D’Hoore

Bij de sprinters wist Gregory Baugé de laatste 200 meter sprint te winnen. Toch bleef Teun Mulder, van de Franse Cofidis baan ploeg, hem over zes dagen voor. Als derde kwam Tim veld binnen.


Gregory Baugé

Het podium bij de sprinters

Als laatste was het tijd voor de echte 6daagse. Het was lage tijd een spannende strijd tussen de koppels Risi-Marvulli en Keisse-Stam.

Aan het einde van de dag wisten Danny Stam en Iiljo Keisse de zegen naar zich toe te trekken, voor Bruno Risi en Franco Marvulli (2e) en Michael Mørkøv & Alex Rasmussen (3e).

Het podium van de 6daagse Rotterdam

Tot slot was er (overigens voor de laatste madison van de 6daagse) nog het afscheid van de Zwitser Bruno Risi. De oude krijger (41) uit het land van Willem Tell stopt er na dit jaar mee. Hij heeft bijna alles gewonnen wat er maar te winnen was. Maar twee dingen mist hij nog, de 6daagse van Rotterdam en goud op de Olympische Spelen. Misschien moet hij nog twee jaar door gaan???

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn