Il Picollo Airone

Demonstratie Dokwerker

In Demonstratie, Foto’s, Nieuws op 30 oktober 2010 om 22:09

In Amsterdam is vandaag door 1200 mensen gedemonstreerd tegen het toenemend racisme in Nederland. De directe aanleiding van deze demonstratie was een aangekondigde demonstratie van het extreem-rechtse European Freedom Initiative, met daarbij de Dutch Defense League en haar Britse zuster organisatie, the English Defence League (EDL). Door vele in Engeland word de EDL gezien als de knokploeg van de British National Party, een extreem-rechtse politieke partij.

Dat juist nu, met het nieuwe rechtse kabinet Rutte I, deze demonstratie er is kan geen toeval zijn. Deze rechtse regering mag op veel punten rekenen op de steun van de extreem-rechtse PVV van Geert Wilders.

Badan

 

Vele mensen waren naar het Jonas Daniël Meijerplein gekomen. Bij het monument de Dokwerker, ter nagedachtenis aan de Februari staking, wilde vele een duidelijk geluid laten horen tegen racisme en uitsluiting. Verschillende sprekers waren er tijdens de demonstratie. Een van de spreker was1 Jaap Hamburger, voorzitter van Een Ander Joods Geluid. Vanuit Engeland was Martin Smith van de Britse organisatie Unite Against Fascism over gekomen. In Engeland hebben ze al lange tijd ervaring met bestrijden van extreem-rechtse, deze kennis wilde hij graag delen hier in Nederland.

Martin Smith

Het Jonas Daniël Meijerplein was op dit moment de beste plek om te demonstreren. Op het plein staat niet alleen het monument van de dokwerker, ook was het de plek waar de nazi’s in 1941 Joodse bewoners van Amsterdam naar toe joegen tijdens de eerste grote razzia, wat ook de directe aanleiding was voor de staking.

Na vandaag is meer dan ooit duidelijk dat de strijd tegen racisme van deze tijd is. En dat deze strijd meer dan ooit actueel is.

Meer foto’s op

Meer nieuws op de site van de Internationale Socialisten, Unite Against Fascism en bij het platform tegen vreemdelingenhaat.

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn

2018 IPAfoto.nl / IlPiccoloAirone.com | Website door VKI Media