Il Picollo Airone

Vakbond demonstratie Brussel

In Demonstratie, Foto’s, Nieuws op 29 september 2010 om 21:58

Vandaag waren vanuit heel Europa meer dan 100.000 vakbond leden naar Brussel gekomen. Maar ook waren er demonstraties in o.a. Barcelona, Madrid, Athene. In Europa is een ding duidelijk, de crisis veroorzaakt door banken moet betaald worden. In alle landen van Europa en bij het Europees parlement is het idee naar boven gekomen om gewone mensen daar voor op te laten draaien. De Europese vakbonden verenig in het EVV zeggen nee. Nee wij gaan de crisis niet betalen!

 

Laat de schuldige de rekening maar zelf betalen. De schuldige zijn de banken die gered moesten worden met belastinggeld van arbeiders. De beursspeculanten, de CEO’s van grote bedrijven, en de politiek van 30 jaar afbraak in Europa.

 

Ook in Nederland is dat het idee van het kabinet wat in de maak is. Wilders-Rutte-Verhagen willen het minimum loon verlagen, mensen langer laten werken en een minder lange WW. Dat zijn slechts de plannen die tot nu toe bekend zijn. Verder wil dit kabinet een wig drijven in de samenleving, heel bewust wordt de schuld van de crisis bij een bepaalde groep. Wilders-Rutte-Verhagen geven de moslim bevolking de schuld. Daar kan maar een antwoord op zijn SOLIDARITEIT!


Meer foto’s op

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn